4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Japon heyeti Mersin'de

JAPON HEYETİ MERSİN'DE

'Ertuğrul Firkateyni'nin 120. anma törenine katılmak üzere Mersin'e gelen Japonya Deniz Komutanlığı Eğitim Filosu komutanları ve beraberindeki üst düzey Japon bürokratlar, Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu ile bir araya geldi.

31 Ağustos'ta başlayan ve 3 Eylül'e kadar devam edecek olan törenler için önceki gün Japonya'dan gelen sivil heyete bugün askeri yetkililer de katıldı. Yaklaşık 5 ay önce Japonya'nın Harumi Limanı'ndan yola çıkan Japonya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 3 destroyer gemisi Mersin Limanı'na yanaşıp demir attı. Törenler kapsamında Mersin'e gelen Japon Eğitim Filosu Komutanı Tümamiral Shinichi Tokumaru, beraberindeki Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka, Kushimoto Belediye Başkanı Katsumasa Tashima, Wakayama Eyalet Valisi Yoshinobu Nisaka, Wakayama Eyalet Meclisi Başkanı Youchi Tanı ile birlikte Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu'nu makamında ziyaret ederek, görüş alış-verişinde bulundu.

Ziyaret esnasında konuşan Tümamiral Shinichi Tokumaru, 5 aylık bir deniz yolculuğunun ardından Mersin'e ulaştıklarını hatırlatarak, söz konusu zaman dilimindeyse 12 ülkede 16 limanda demir attıklarını vurguladı. Tokumaru, geçtiğimiz yıl İstanbul ziyaretinin ardından Türkiye'de bir limana 8. kez demirlediklerinin altını çizerek, “Mersin'deki sıcak karşılamadan çok etkilendik. Biz de Mersinlileri donanmamıza ait gemilerde konuk etmek isteriz. Burada bulunduğumuz süre içinde gemilerimiz halka açık olacak. Umarım çok sayıda kişi ziyaret eder” dedi.

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hasan Güzeloğlu da, 'Ertuğrul Firkateyni Faciası'nda şehit olan Türk denizciler vesilesiyle Türk-Japon dostluğunun temellerinin altını vurguladı. Güzeloğlu, Japon Deniz Kuvvetleri'nin Türkiye'ye gerçekleştirmiş olduğu 'dostluk ziyareti'nin iki ülkenin 'Ertuğrul Şehitleri'ni anmak için geniş kapsamlı bir etkinlikler dizisi düzenlemesinin iki ülke arasındaki dostluk bağlarını daha da güçlendirdiğini kaydetti. Konuşmaların ardından Tümamiral Shinichi Tokumaru, üzerinde Japon savaş gemilerinin armalarının işlendiği bir onurluk ile Japon milli kıyafetleri giydirilmiş bir oyuncak hediye etti. Vali Güzeloğlu da konuğuna Türk çinisi sundu.

JAPON HEYETİ MERSİN'DE
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 17:21:03
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 17:25:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mesut demir IP: 88.247.76.xxx Tarih : 1.09.2010 18:11:53

ben bu japonları çok seviyorum imkanım yokki bir gezmeye gitsem ah nerdeeee:..!!