5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Japon kültürü Mersin'de tanıtılacak

Japon kültürünün Mersin'de tanıtılması kapsamında Japon sanatçılar, bir hafta boyunca kentte ikebana, origami ve Japon yemekleri konusunda Mersinlilere eğitimler verecek.

'Japon Kültür Etkinlikleri Haftası' kapsamında Mersin'e gelen Japon sanatçılar Kazumi Wakamura ve Maki Fujii, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret ederek, görüş alış-verişinde bulundu. Sanatçıların ziyarete geleneksel kıyafetleriyle katılmaları dikkat çekti.

Ziyaret esnasında konuşan ikebana sanatçısı Wakamura, Mersin'de kalacakları bir hafta süresince; katılacakları televizyon programlarına katılacaklarını, ayrıca halka açık programlarla da Japon kültürünü Mersinlilere tanıtmaya çalışacaklarını söyledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hüseyin Aksoy ise, Mersin'in 'kardeş şehri' olan Japonya'nın Kushimoto kentine 2008 yılında bir dizi ziyarette bulunduklarını hatırlatarak, kendilerinin çok sıcak ve dostane bir şekilde ağırlandıklarını anlattı. Aksoy, "Biz de Japon konuklarımızı burada görmekten ve ağırlamaktan memnunuz. Umarım, sanatçılarımız buradan güzel anılarla ayrılırlar" dedi.

Mersin'de kendi ihtisas alanlarıyla ilgili olarak verecekleri kursların ve katılacakları programların, Mersinliler tarafından ilgiyle karşılanacağını umduğunu anlatan Vali Aksoy, Türk-Japon dostluk ilişkilerinin üst seviyeye taşınabilmesi noktasında çaba sarf ettiklerini, bu kapsamda da düzenlenecek olan kültürel etkinliklerin, Türk-Japon dostluğunu daha da pekiştireceğini savundu.

Hüseyin Aksoy, Mersin'de bulunan Türk-Japon Dostluk Derneği Hizmet Binası'nın restorasyonun tamamlandığını ve önümüzdeki aylarda faaliyete geçeceği bilgisini vererek, "Söz konusu çalışmamızın da Türk-Japon dostluğunun gelişimini ve daha da üst noktalara taşınmasına katkıda bulunacağına inanıyorum. Bu konudaki desteklerimiz de devam edecek."

Konuşmaların ardından Vali Aksoy, Japon sanatçılara Mersin'i tanıtan kitap ve broşürlerin yanı sıra kentin yöresel tatlısı olan cezerye ikramında bulundu. Japon ikebana sanatçısı Kazumi Wakamura da Aksoy'un jestine jestle karşılık verdi. Wakamura, üzerinde; "Kişi yüreğini ve duygularını temiz tutarsa barış olur" yazısının yer aldığı bir tablo armağan etti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 19:58:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?