2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Japon meclis üyelerinden ziyaret

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin'i başta turizm olmak üzere lojistik, tarım ve ticarette de ileriye taşımak istediklerini söyledi.

Japonya'nın Kushimoto Belediye Meclis Üyesi Takashi Mizuguchi başkanlığındaki belediye meclis üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı makamında ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu.

Ziyaret esnasında konuşan ve Mersin'de çok sıcak bir şekilde karşılandıklarını belirten Takashi Mizuguchi, gerek Türkiye ile Japonya, gerekse de Mersin ile Kushimoto kentleri arasındaki ilişkilerin daha da ileriye taşınmasını istediklerini söyledi.

Mizuguchi, Japonya'da batan Ertuğrul Firkateyni'nin batışının 120. yılı kapsamında 2010 yılında anma törenleri düzenleneceğini ve söz konusu etkinliklerde de Mersin'den gelecek bir heyeti de görmek istediklerini söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da, belediyenin işleyişi ve yaptıkları çalışmalara ilişkin kısa açıklamalarda bulundu.

özcan, şu anda 22 alt kademe belediyenin kendilerine bağlandığına dikkat çekerek, kent merkezindeki nüfusun da 850 bin olduğunu söyledi. Mersin'in 321 kilometrelik bir sahil şeridine sahip olduğunu, bunun yanında Türkiye'nin en büyük limanın kentte yer aldığını hatırlatan Özcan, tüm bu özelliklerin de Mersin'i bir cazibe merkezi haline getirdiğini vurguladı.

Özcan, Kusimato ile kardeş kent olduklarını ve bu nedenle de iki kent arasında özel ilişkilerin yaşandığını belirterek, Japonları kendilerine çok yakın gördüklerini ve nisan ayında Japonya'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdiğini hatırlattı. Kültürel ve sanatsal çalışmalar bakımından Mersin'in, Türkiye'nin önde gelen kentleri arasında yer aldığını ifade eden Özcan, lojistik ve tarım çalışmalarının dışında Mersin'i turizm açısından da ilerletme amacında olduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Kushimoto Belediye Meclis Üyesi Takashi Mizuguchi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'a Japonların geleneksel bir giysisini hediye ederken, Macit Özcan da üzerine belediyenin ambleminin yer aldığı bir plaket takdim etti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 15:52:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?