4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Japon sanatçılar Mersin'de

JAPON SANATÇILAR MERSİN'DE

2010 yılının Türkiye'de 'Japon Yılı' ilan edilmesinin ardından organize edilen konserler serisinin ilkini Mersin'de verecek olan Japon sanatçılar, kente geldi. Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunan Japon sanatçılar, Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkilerin daha iyi bir noktaya taşınması gerektiği konusunda görüş birliğine vardı.

Japon söz ve müzik yazarı Mukaiyama Seiji, beraberindeki Yürütme Kurulu Başkanı Segawa Yoshihiko ve Kushimoto'dan gelen koro başkanı Hamada Shiho, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kemal Sığırcıkoğlu'nu makamında ziyaret etti. Burada konuşan Mukaiyama Seiji, 2 yıl önce kente yine bir konser için geldiğini ve tıpkı o dönemde olduğu gibi bugün de çok sıcak bir şekilde karşılanmalarının kendilerini mutlu ettiğini anlattı. Seiji, söz konusu kültürel ve sosyal etkinliklerle birlikte sadece Mersin ve Kushimoto arasında değil, aynı zamanda da Türkiye ile Japonya arasındaki ikili ilişkileri de daha iyi bir noktaya taşıma çabası içinde olduklarını vurguladı.

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Kemal Sığırcıkoğlu da, 2010 yılının Türkiye'de 'Japon Yılı' ilan edildiğini hatırlatarak, etkinlikler kapsamında organize edilen konserler dizisinin ilk ayağının da Mersin'de gerçekleştirilmesinin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Sığırcıkoğlu, belediye olarak kültürel ve sanatsal etkinliklere büyük önem verdiklerinin altını çizerek, bu anlamda da farklı tarihlerde organize etmiş oldukları etkinliklerle de kenti Türkiye'nin gündemine taşıma başarısını gösterdiklerini ifade etti.

Kemal Sığırcıkoğlu, “Kültür ve sanata verdiğimiz katkı o kadar fazla ki, bu yakınlığımız bizi çoğu kez Türkiye'nin gündemine taşıdı. Mersin Büyükşehir Belediyesi ayrıca değişik zamanlarda düzenlenen; 'Uluslararası Mersin Festivali', 'Uluslararası Mersin Müzik Festivali' ile 'Türk Müziği Festivali'ne de doğrudan destek veriyor. Kültürel ve sanatsal etkinlikler konusunda başkanımız Sayın Macit Özcan'ın çok duyarlı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim” dedi. Konuşmaların ardından Sığırcıkoğlu, günün anısına Japon sanatçılara üzerinde Büyükşehir Belediyesi'nin logosunun olduğu bir teşekkür plaketi sunarken, Japon konuklar da Sığırcıkoğlu'na özel olarak hazırlanan bir kalem hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 17:46:00
Güncelleme :23 Eylül 2010 Perşembe 17:49:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?