4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Japon validen Silifke oyunu!

JAPON VALİ TAHTA KAŞIKLA SİLİFKE OYUNU OYNADI

Japonya'ya gönderilen Ertuğrul Firkateyni'nin dönüş yolunda yakalandığı fırtınada parçalanması ve 550 gemicinin şehit düşmesinin 120. yıldönümü anma programına katılmak için Mersin'e gelen Japonya'nın Wakayama Eyalet Valisi Yoshinobu Nisaka halk oyunu ekibinden tahta kaşık alıp Silifke oyunu oynadı.

Mersin'de düzenlenen anma programı sonrası kültür gezisi kapsamında Kızkalesi'ni ve Silifke'nin Narlıkuyu beldesinde bulunan Cennet Cehennem çukurları ile Astım mağarasını gezen Vali Yoshinobu Nisaka, Silifke Belediyesi halkoyunları ekibinin gösterilerinin ardından halk oyunu ekibinden tahta kaşık isteyip kaşıkla oynadı.

Halk oyunu ekibinin kaşık oyununa hayran kaldığını belirten Vali Yoshinobu Nisaka, ekipten kendisine yardım etmelerini istedi. Ekibin yardımı ile kaşıkları çalmaya başlayan Japon Vali Nisaka, Japonya'da Silifke kaşık oyunu oynayacağını söyledi.

Yükseklik korkusu olduğu için Cehennem çukuruna bakmaya korkan Japon Vali Yoshinobu Nisaka, yol kenarında gördüğü Harnup (Keçiboynuzu) ağacını inceledi. Harnup ağacı ve meyvesi konusunda da bilgi alan Vali Yoshinobu Nisaka, ağaçtan kopardığı keçiboynuzundan yedi.

Wakayama Eyalet Valisi Yoshinobu Nisaka, "Cenet-Cehennem çukurları muhteşem bir yer ama ben çok korkuyorum yükseklik korkum olduğu için. Biz 180 kişilik bir ekiple Mersin'e geldik. Bizi çok sıcak karşılayıp misafir ettiler. Mersin halkının sıcaklığını hiç unutmayacağım. Mersinlilerin sıcak kalplerini ve buralarda gördüğüm manzaraları götüreceğim Japonya'ya" dedi.

Mersin Vali Yardımcısı Suphi Olcay yaptığı açıklamada, "Mersin Valiliği, Büyükşehir belediyesi ve Japon-Türk dostluk grubunun ortaklaşa organizasyonunda etkilikler ve törenler yapıldı. Ertuğrul batığından Turfan Turanlı başkanlığında ekibinin çıkardığı parçalar Deniz müzesine hibesi yapıldı. Akşamda kültürel etkinlikler yaptık. Bir kısım misafirlerimiz dün akşam itibari ile yolcu edildi. Ancak Wakayama Eyalet Valisi Yoshinobu Nisaka bölgede bir kültürel gezi yapmak isteğini bize iletti ve bizlerde

memnuniyetle yapabileceğini kendilerine ilettik. Kültürel gezisi kapsamında Wakayama Eyalet Valisi Yoshinobu Nisaka, Wakayama Eyalet Meclisi Başkanı Youchi Tanı ve meclis üyesi Masatsugu Maeşiba ve çalışma arkaşları ile birlikte önce Kızkalesi ve karakalesini dolaştırdık. Daha sonra Silifke'ye geçerek Cennet-Cehennem mağarasını, Astım mağarasını ve Üzüm imal edilen yeri gezdirdik. Bugün akşam da Türkiye'yi terk ederek Japonya'ya dönecekler" dedi.

Kültürel geziye ise Mersin Vali Yardımcısı Suphi Olcay, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Narlıkuyu Belediye Başkanı Ali Okur, Silifke İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hakan Sayılan, Wakayama Eyalet Valisi Yoshinobu Nisaka, Wakayama Eyalet Meclisi Başkanı Youchi Tanı ve meclis üyesi Masatsugu Maeşiba katıldı.

JAPON VALİ TAHTA KAŞIKLA SİLİFKE OYUNU OYNADI
JAPON VALİ TAHTA KAŞIKLA SİLİFKE OYUNU OYNADI
JAPON VALİ TAHTA KAŞIKLA SİLİFKE OYUNU OYNADI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 16:39:01
Güncelleme :3 Eylül 2010 Cuma 17:09:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?