2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Jeolog adaylarına uygulamalı eğitim

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğrencileri, mermer ocağı ve mermer işleme tesislerini gezdi.

'Mesleki Alan Çalışması Dersi' kapsamında Alanya-Demirtaş civarında yer alan mermer ocakları ve mermer işleme tesislerine bir dizi ziyaretlerde bulunan öğrenciler, söz konusu tesislerde de incelemelerde bulunarak teoride aldıkları bilgileri pratikte de sınama fırsatı buldu.

Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Fevzi Öner, Prof. Dr. Kemal Taslı, Yrd. Doç. Dr. Utku Bağcı'nın gözetiminde gerçekleştirilen etkinliğe ise toplam 24 öğrencinin katıldığı bildirildi. Öğrenciler mermer ocaklarında blok elde etme ve işleme tesislerinde de üretim süreçleri hakkında bilgi alarak, buradaki faaliyetleri yerinde izleme imkanı buldu. Öğrencilerden oluşan araştırma ekibi ayrıca Doğankuzu ve Mortaş (Seydişehir) boksit yataklarında da gözlem ve incelemelerde bulunarak, Türkiye'deki yeraltı kaynaklarının bulunması ve işletilmesi konusunda da deneyim kazandığı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 17:36:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?