8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

KA-DER'den iftar yemeği

Kadın Adayları Destekleme ve Eğitim Derneği (KA-DER) Genel Başkanı Hülya Gülbahar, kadınların, siyasette arzu edilen noktada olmadığını söyledi.

KA-DER Mersin Temsilciliği, derneğe destek veren kişi ve basın temsilcilerine teşekkür belgesi vermek amacıyla Armada Center'da iftar yemeği düzenledi. Yemeğe; Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile çok sayıda davetli katıldı.

KA-DER Genel Başkanı Hülya Gülbahar, yemekte yaptığı konuşmada, Türkiye kadın hareketi olarak son 20 yılda inanılmaz işler başardıklarını söyledi. Kadına yönelik şiddetin toplumsal bir sorun olduğunu, ilk defa yasalar düzeyinde büyük kampanyalar yaparak kabul ettirdiklerini kaydeden Gülbahar, ''Başımızdaki şiddeti bir parça uzaklaştırabildiğimiz anda baktık ki, eşitsiz bir aile yapısı içerisindeyiz. Ailede erkeğin reisliği altında herhangi bir söz ve karar hakkımız yok. Bu konuda da çok ciddi bir mücadele verdik'' dedi.

Cumhuriyet tarihi boyunca TBMM'de kadın milletvekili oranının yüzde 4.4 olduğunu ve bu oranla 167 ülke arasında Türkiye'nin 163. sırada olduğunu anımsatan Gülbahar, "Meclis'teki 550 koltuktan 250'si bizim kadın arkadaşlarımızın koltukları, bu ülkede kaç belediye başkanı varsa yarısı, kaç bakan varsa yarısı kadın olmak zorunda. Bu nedenle seçimler öncesi başarılı bir kampanya yaparak bu tabloyu değiştirmeye çalıştık. Medyada, kamuoyunda, toplumda birçok kesim inanılmaz destek verdi. Ne oldu? Yüzde 100 artış sağlanarak 24 kadın milletvekilinden 50 kadın milletvekiline çıktık. Kampanyamız başarılı görünüyor. Ancak kadınların hak ettiği bu değildi'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından KA-DER yetkilileri tarafından katılımcılara plaket verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın plaketini KA-DER Genel Başkanı Hülya Gülbahar takdim etti. Plaket töreninin ardından etkinlik, Arslanköy beldesinde kadınlar tarafından kurulan tiyatro topluluğunun "Çiçekler Solmasın" adlı oyunundan kısa bir sahneyle sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 16:02:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?