2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

KA-DER'den kadın aday uyarısı!

Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA-DER) Mersin İl Temsilcisi İlksen Sorguç Dinçer, siyasi partilerin aday belirleme yarışında, yine erkek adayların peşinde olduğunu söyledi.

Dinçer, yaptığı açıklamada, siyasi partilerin var olma gerekçesinin demokrasiyi oluşturmak ve daha da güçlendirmenin yanında halkın temsilini sağlamak olduğunu, ancak buna rağmen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yarısını oluşturan kadınların temsil edilmediğini vurguladı. Tüm siyasi partilerin devlet bütçesinden sağladığı paranın yarısının kadın seçmenlerin oyları sayesinde aldığını savunan Dinçer, fakat buna rağmen kadınların temsili için hiçbir yatırım yapılmadığının altını çizdi.

Dinçer, Mersin'de seçimle göreve gelen milletvekillerinin, belediye başkanlarının, belediye meclis üyelerinin, İl Genel Meclisi üyelerinin ve muhtarların büyük bir çoğunluğunun erkek olduğunu ifade ederek, "Atamayla göreve gelen yöneticilerimizde de durum aynı. KA-DER olarak 10 yıldır; 'Niçin vali yardımcılarımızın biri kadın değil?' şeklindeki söylemlerimizi sürdürmekteyiz" diye konuştu.

Mersin'in yeni bir idari yapılanmaya gittiğini hatırlatan Dinçer, yeni yapılanma sürecini oluşturan Akdeniz, Yenişehir, Toroslar ve Mezitli ilçelerine kaymakam atamalarının yapıldığını, ancak bu ilçelere hiçbir kadının kaymakamlık görevine getirilmediğine işaret etti. Dinçer, "Önümüzdeki 2009 Mart ayında bir yerel seçim var. Siyasi partiler aday belirleme yarışında, yine erkek adayların peşinde. Seçim kampanyalarınızı birbirinizi tenkit ederek sürdürürken erkek erkeğe yarışın. Bunun da adına demokrasi deyin" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 12:44:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?