2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Kabarık fatura müdüre çıkacak

Mersin'de, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda, aktif-reaktif enerji tüketiminden kaynaklanan farkın, okul idarecileri tarafından ödenmesinin gündeme gelmesi, tedirginliğe neden oldu.

Edinilen bilgiye göre, Mersin'deki bazı okullara tahakkuk ettirilen elektrik faturalarının bir çoğunda, aktif enerji tüketim bedeli dışında, elektrik panolarındaki eksiklik veya arızalardan dolayı ayrıca reaktif enerji tüketimi adı altında cezalı faturalar tahakkuk ettirildi.

Bunun üzerine Mersin Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bağlı kurumlara 28 Mart 2008 tarihinde bir yazı göndererek, elektrik panolarında reaktif enerji tüketimine sebep olan eksikliklerin veya arızaların ivedilikle giderilmesini istedi. Yazıda, bu tarihten sonra reaktif tüketim cezası alan okul faturalarının Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kesinlikle ödenmeyeceği bildirildi.

Yazıya istinaden bünyesinde uzman personel bulunan kurumlar, elektrik panolarında gerekli tadilatı yaparken, bir çok okulun bunu yapamayarak cezai işlemle karşı karşıya kaldığı bildirildi.

Cezalı faturaları kendilerinin ödemesi gündeme gelen okul idarecileri, en azından bir kereye mahsus af çıkarılmasını isterken, okullarında uzman kişiler olmadığı için elektrik panolarındaki düzenlemenin geciktiğini ifade ediyorlar.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 14:33:56
Güncelleme :8 Ekim 2008 Çarşamba 15:17:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?