4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kabotaj Bayramı'nın 84. yılı

'DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI'NIN 84. YILDÖNÜMÜ

Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, denizciliğin 'milli bir ülkü' haline getirilmesi için çalıştıklarını ifade ederek, üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye'de gerek kıyılarda, gerekse de iç limanlardaki denizcilik sevgisini de genç kuşaklara aşılama gayreti içinde olduklarını söyledi.

'Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 84. yıldönümü Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Söz konusu etkinlikler kapsamında Denizcilik Müsteşarlığı Bölge Müdürü Cem Murat Yıldırım, Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Genel Sekreteri Korer Özbenli ve Mersin Limanı Başkanı Cihat Çataltaş ile birlikte Vali Güzeloğlu'nu makamında ziyaret ederek, görüş alış-verişinde bulundu. Burada konuşan Cem Murat Yıldırım, Türk denizciliğinin bugün geldiği noktayı özetlerken, Türkiye geneli ve Mersin'deki denizcilik faaliyetleriyle ilgili alarak Hasan Güzeloğlu'na bilgi verdi. MDTO Genel Sekreteri Korer Özbenli ise, kentimizde denizin nimetlerinden çok daha fazla yararlanabilmek gerekliliğine dikkat çekti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hasan Güzeloğlu da, 'Denizcilik ve Kabotaj Bayramı' hakkında açıklamalarda bulunarak, buradaki amacın denizciliğin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de ifade ettiği gibi 'milli bir ülkü' haline getirilmesi olduğunu anlattı. Güzeloğlu, "Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde gerek kıyılarda, gerekse iç limanlarda denizcilik sevgisini genç kuşaklara aşılamak, denizden ticaret anlamında daha çok yararlanmak adına da bugün önem taşımaktadır" dedi.

Mersin Limanı'nın önemine dikkat çeken Hasan Güzeloğlu, söz konusu limanın Türkiye ölçeğinde yüzde 40'a varan bir dış ticaret hacmiyle birlikte, önemli bir 'ihracat merkezi' olarak kendini öne çıkartmayı başardığını vurguladı. Güzeloğlu, limanın daha büyük bir potansiyelin elde edilebilmesinin yanında daha büyük hedefleri gerçekleştirmeye aday konumda ve zenginlikte olduğunu vurguladı. Türkiye'de denizciliğin daha da gelişeceğine ve denizlerden sağlanacak olan ekonomik değerlerden daha fazla yararlanılacağına inandığını da sözlerine ekleyen Güzeloğlu, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Mersin gerek limanı ve altyapısı, gerekse 320 kilometrelik sahil ve kıyı şeridiyle bu açıdan Türkiye'nin örnek ve öncü kenti."

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 15:15:04
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 16:57:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?