5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kaçak avcılara göz açtırılmıyor

MERSİN'DE KAÇAK AVCILARA GÖZ AÇTIRILMIYOR

Mersin İl Çevre ve Orman Müdürü Ökkeş Bahadır, kaçak ve kurallara göre avlanmayan avcılara verilen idari cezalar ve tazminat miktarının Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından belirlendiğini hatırlatarak, avcıları, kaçak avlanmaya karşı uyardı.

Mersin'de, yaban hayatın korunması ve sürdürülebilir yaban hayatın sağlanması amacıyla İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nce oluşturulan timlerin, denetimlerini haftanın 7 günü aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

İl Çevre ve Orman Müdürü Ökkeş Bahadır, kaçak ve kurallara göre avlanmayan avcılara verilen idari cezalar ve tazminat miktarının Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından belirlendiğini hatırlatarak, avcıları uyardı.

Avcıların, avlanma limitleri, günleri ve kurallarına uymaları gerektiğini vurgulayan Bahadır, "Avlanma izin belgesi ve vizesi olmadan avlanan avcılar, idari para cezasının yanı sıra büyük miktarda tazminatlar ödemektedir. Avcılarımızın cezalı duruma düşmemeleri için av limitlerine ve av günlerine uymaları, yasak bölgelerde avlanmamaları gerekmektedir. Bu tür avlanmaları önlemek için oluşturulan ekiplerimiz, günün 24 saati kontrollerini sürdürmektedir"^dedi.

Çevre İl Müdür yardımcısı Zübeyir Güvel de, doğal hayatın devamı için her şeyin kurallarına uygun yapılması gerektiğinin altını çizdi.

MERSİN'DE KAÇAK AVCILARA GÖZ AÇTIRILMIYOR
MERSİN'DE KAÇAK AVCILARA GÖZ AÇTIRILMIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 10:30:00
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 10:41:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?