5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kaçak avlanmaya ceza

MERSİN'DE KAÇAK AVLANMAYA CEZA

Mersin'de kaçak olarak yaban keçisi avlayan bir avcıya, toplam 13 bin 176 TL'lik para cezası kesildiği bildirildi.

Mersin İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Tarsus Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği'ne bağlı av koruma ekipleri tarafından gerçekleştirilen koruma ve kontrol çalışmaları kapsamında Kadıncık Vadisi Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda kaçak olarak yaban keçisi avlayan bir kişinin tespit edildiği bildirildi.

Hemen harekete geçen ekipler, kaçak olarak avlanan H.K.'yı yakalayarak, hakkında idari işlem yaptı. Buna göre H.K.'ya bin 176 TL idari para cezasının yanında avladığı bir adet yaban keçisi için de 12 bin TL olmak üzere toplam 13 bin 176 TL'lik para cezası uygulandığı kaydedildi.

Kadıncık Vadisi Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda, 'Kara Avcılığı Kanunu'nun yürürlüğe girmesinin ardından Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla birlikte koruma altına alındığı hatırlatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hayatı Geliştirme Sahaları, Bakanlık tarafından avlanmanın yasaklandığı sahalar olup, yaban keçisi de bu sahalarda korunan hedef yaban hayvanı türüdür. Av koruma çalışmaları İlimizde yoğun bir şekilde yürütülmektedir. Doğanın korunması ve yaban hayatına destek çalışmalarımız artan hızla devam edecektir."

MERSİN'DE KAÇAK AVLANMAYA CEZA
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 14:41:04
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 14:48:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?