4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kaçak gelin kendini savundu

Mersin'de, kaçarak evlendiği kocasını düğünden 25 gün sonra terk ederek ailesinin evine dönen 19 yaşındaki Ayşegül Özmen, her gün dayak yediği için evden kaçtığını söyledi. Kocasından boşanmak için avukata başvuran genç kadın, "Zaten isteyerek kaçmamıştım. Beni silah zoruyla kaçırmıştı. Kaçtıktan sonra da sürekli dövünce dayanamadım" dedi. 

Kapı-pencere ustası 26 yaşındaki Ziya Özmen ile yaptığı evlilikten 25 gün sonra kocasını terk ederek baba ocağına dönen Ayşegül Özmen, kocasının "Altınlarıyla birlikte ortadan kayboldu. Birbirimizi seviyorduk. Kaçarak evlendik. Beni yüzüstü bıraktı gitti" şeklindeki iddialarını yalanladı. Olaydan sonra babası Mehmet Gümüş ile birlikte boşanmak için avukata başvuran genç kadın, Ziya Özmen ile gönüllü kaçmadığını, zorla kaçırıldığını ileri sürdü. Kocasıyla iddia edildiği gibi 1 yıllık bir arkadaşlıkları olmadığını söyleyen Ayşegül Özmen, "Bir arkadaşımız aracılığıyla beni kaçırmadan 1 hafta önce tanışmıştık. Ben Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne kayıt yaptırmıştım. Eksik bazı evraklarım vardı. Sağlık raporu alabilmek için çarşıya çıkmıştım. Hastane Caddesi üzerindeki Metropol binası önünde karşılaştık. Bana 'Zaten ben de sizin o tarafa gidiyorum, bırakayım' diyerek beni arabasına aldı. Başka bir yere gittiğimizi anlayınca, belindeki silahı göstererek tehdit etti. Sonra beni köyüne götürdü" diye konuştu. 

Ekim ayında yaşanan bu olayın ardından kendisini ailesine zarar vermekle tehdit ettiğini ve güzel vaatlerle kandırdığını ileri süren Özmen, "23 Kasım tarihinde düğün yaptık. Ailem de bana sırt çevirdiği için yalnızdım ve karşı koyamadım. Evlenmek istemediğimi kimseye söyleyemedim. Evlendikten sonra beni sürekli dövmeye başladı. Her gün dayak yiyordum. Boğazımı sıkıyor, boğmaya kalkıyordu. Tehdit ediyordu sürekli 'Aileni öldürürüm' diye. Kesinlikle onun psikolojisi bozuktu" şeklinde konuştu. 

Kocasının işsiz olduğunu, evden kahvehaneye, kahvehaneden eve geldiğini söyleyen genç kadın, "İşsiz olduğu için düğünde takılan takıları da bozdurarak, ilk eşine nafaka olarak verdi. Ben kaçarken sadece kolumda 1 bileklik ve kulağımdaki küpelerim kalmıştı. Kaçtığım gün onları da alıp elektrik parasını yatıracaktı. Sürekli dayak yemekten bıktım. Sonunda dayanamayıp kaçtım" dedi. 

Şu anda ailesiyle birlikte kaldığını ve eğitimine devam edeceğini kaydeden Ayşegül Özmen, yaptıklarından pişman olduğunu belirterek, "Benim düştüğüm bu duruma kesinlikle gençler düşmesin. Ailelerinden habersiz bir şey yapmasın" diye konuştu. Baba Mehmet Gümüş ise, Ziya Özmen'in kendilerini sürekli tehdit ettiğini ileri sürerek, "Benim çocuğumu mahvetti. Allah kimsenin başına vermesin" dedi. 

Mehmet Gümüş, Ziya Özmen'den şikayetçi olduklarını da sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2006 Pazartesi 17:58:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?