5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kaçak su timi görev başında

MERSİN'DE KAÇAK SU TİMİ

Mersin'de kaçak su kullanımının önüne geçilebilmesi amacıyla; Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde özel bir tim kurulduğu bildirildi.

MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen, yaptığı açıklamada, kaçak ya da usulsüz su kullanımının engellenmesi konusunu titizlikle ele aldıklarını belirterek, bu kapsamda kurulan timlerin 7 gün 24 saat boyunca denetimlerde bulunduğunu söyledi. Ülgen, yasadışı ve usulsüz su kullanımına asla müsaade etmeyeceklerini, bunun için etkin ve sistemli bir çalışma ortaya koyarak; mıntıka kontrollerinin sıklaştırıldığını, sayaç okuma görevlileri ve yapılan ihbarlar doğrultusunda da kaçak su kullanan kişileri tespit ettiklerini kaydetti.

Ülgen, yapılan denetim ve kontrollerle birlikte 635 bin 631 metreküplük suyun kaçak veya usulsüz kullanıldığını tespit ettiklerini, bu kapsamda da 13 bin 591 kişi hakkında yasal işlem yapılarak 3 milyon 77 bin 279 TL'lik para cezası kesildiği bilgisini verdi. Abone olmaksızın MESKİ'ye ait su taşıyan borulardan herhangi bir tekniki düzenleme, harici hattan su kullanımı, düz borudan su kullanımı, vanadan su kullanımı ve mühür kırmanın da kaçak su kapsamına girdiğine dikkat çeken Ülgen, ayrıca yeni abone olunmadan kanalizasyon şebekesine atık su verilmesinin de kaçak kullanıma dahil olduğu uyarısında bulundu.

Kaçak su kullananlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulunduklarını dile getiren Ülgen, bugüne kadar 305 kişinin bu suçtan ceza aldığını, kontrol ve taramaların da sıklaştırılarak sürdürüldüğünü belirtti. Usulsüz ve kaçak su kullanımı yapanlara; TCK'nın 141/1 maddesine istinaden, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasının yanında 142/1-a maddesine göre de 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasının verildiğini hatırlatan Ülgen, vatandaşlara yasal su kullanmaları konusunda çağrı yaptı. Ülgen, "Vatandaşlarımızın yapacağı ihbarlar çalışmalarımıza önemli katkılar sağlayacaktır. İhbar yapan vatandaşımızın kimlik bilgilerini verme zorunlulukları yok. Verilmesi halindeyse tüm çalışmalar büyük bir gizlilik içinde yürütülüyor. Vatandaşlarımızın haberdar oldukları kaçak su kullanımı yapan ev ve iş yerlerini; 'Alo 185' ihbar hattına ya da 337 08 41 ile 336 09 67 numaralı telefonlara bildirmelerini istiyoruz" dedi.

MERSİN'DE KAÇAK SU TİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 13:09:05
Güncelleme :7 Aralık 2009 Pazartesi 14:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?