2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Kaçakçılık soruşturmasında 4 kişi tutuklandı

Jandarma Genel Komutanlığı’nın emriyle Mersin Serbest Bölgesi’nde geçen Mayıs ayında başlatılan kaçakçılık soruşturması sürüyor. Soruşturma kapsamında Mersin Serbest Bölge eski Müdürü ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Standardizasyon Genel Müdür Yardımcısı Erol Taşyürek’in de aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı.


Mersin Serbest Bölgesi’nde yürütülen operasyon kapsamında kaçakçılığın mali boyutunun belirlenmesi amacıyla hukukçu ve mali müşavirlerden oluşan 20 kişilik bir uzman heyet, 18 firmayı mercek altına aldı. Heyetin aylar süren incelemesinde kaçakçılığın mali boyutunun portresi çıkmaya başladı. İncelemede, yapılan kaçakçılığın ise çeşitli türde malların stok kayıtlarının kağıt üzerinde paravan şirketlere satılmış gibi gösterilerek sıfırlandığı, bu malların rüşvet karşılığı bölgeden çıkartılarak yurt içinde pazarlandığı iddia edildi. Bu yöntemle devletin milyonlarca dolar gümrük ve fon vergisi yönünden zarara uğratıldığı belirlendi. Kaçakçılığın mali boyutunun ise 1 milyar dolara ulaşabileceği ileri sürülüyor.


Mersin Serbest Bölgesi’nde başlatılan operasyonda Serbest Bölge eski Müdürü Erol Taşyürek ile Mersin Serbest Bölge Müdür Yardımcısı H.Hüseyin Atıl’ın ismi ön plana çıkmıştı. Taşyürek, geçen hafta sonu Ankara’da çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak Ulucanlar Cezaevi’ne gönderildi. Aynı operasyon kapsamında gözaltına alınan 16 kişiden Murat Okutan ile Yusuf Biçer de geçtiğimiz günlerde Mersin’de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Sanıklardan Erol Taşyürek ile birlikte 1 milyon dolarlık kaçakçılığın kilit ismi olarak gösterilen Mersin Serbest Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Atıl ise, dün gece jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Atıl, akşam saatlerinde çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mersin
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 10:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?