8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Kaçırılan askerin annesi oğlunu istedi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki hain saldırı sırasında terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 8 askerden biri olan Piyade Er Ramazan Yüce'nin Mersin'de yaşayan annesi Fatma Yüce, oğlunun kurtarılması için yetkililerden yardım istedi.

Babası 5 yaşındayken öldüğü için öksüz büyüyen ve 5 kardeşli ailenin en büyüğü olan Piyade Er Ramazan Yüce'nin evinde endişeli bekleyiş sürerken, AK Parti Mersin il ve ilçe yöneticileri, Er Ramazan Yüce'nin ailesini ziyaret ederek, aileye destek verdi. Ziyaret sırasında Ramazan Yüce'nin annesi Fatma Yüce, Kürtçe ağıtlar yakarak, barış istediklerini söyledi. Yetkililerden oğlunun bulunmasını isteyen acılı anne, "Benim oğlumun yaşadığı söyleniyor. Diğer şehit olan askerlerin annelerinin yüreği daha çok yanıyordur. Ben onlara da üzülüyorum. Artık barış istiyoruz. Askerlerimizi bıraksınlar, o benim evimin direğiydi" dedi.

Gözyaşları içinde oğlunun fotoğrafını göstererek, fotoğrafı öpen anne Yüce, yetkili kurumların bir şekilde devreye girerek, özlediği evladını tekrar ona getirmelerini talep etti. AK Parti Mersin İl Başkanı Muhammed Gültak ise, 8 asker için gerekli mercilerin devreye girdiğini belirterek, "Evlatlarımıza en kısa zamanda kavuşacağımızı umuyoruz. Yaşanan bu acı olaylar hepimizi derinden üzmüştür ancak, barış ve kardeşlik olgusunu bozmamalıyız. Bazı provokatörler bundan nemalanmak isteyeceklerdir. Biz birlik ve beraberlik içerisinde PKK'nın da üstesinden geleceğiz" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 14:46:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?