30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Kadın çiftçiler yarıştı

KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI

Mersin'in Tarsus ilçe Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, kadın çiftçilerinin eğitiminin Türk tarımı açısından önemli olduğunu vurgulayarak, kadın çiftçilerin cesaretlerini ortaya koyarak tarım sektöründe daha fazla rol alması gerektiğini vurguladı.

'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' adlı proje ve bilgi yarışmasının Tarsus ayağı tamamlandı. Tarsus 75. Yıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ilçe finaline; Camilimanda, Çakırlı, Hacıhamzalı, Küçük Kösebalcı, Sağlıklı, Sayköy ve Yanıkkışla köylerinde tarımsal faaliyetlerde bulunan kadınlar 2'şerli gruplar halinde katıldı. Yarışma öncesinde konuşan Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, kadının elinin değdiği yerde çok büyük başarılar olduğunu ifade ederek, “Kadın çiftçilerimiz eğitilmesinin, Türk tarımı için büyük önemi olduğunu düşünüyorum. Kadın çiftçilerimizin ekonominin içerisinde olmaları ve cesaretlerini ortaya koymaları çok önemli” dedi.

Kadın çiftçilerin sosyalleşmesi, tarım alanında daha bilgili, birikimli ve kültürlü olabilmeleri noktasında hayata geçirilen yarışmayı önemsediklerini kaydeden İlçe Tarım Müdürü Hayri Erdoğan ise, yarışmaya gösterilen ilgi ve yoğun katılımın da kendilerini sevindirdiğini anlattı. Erdoğan, kadın çiftçilerin tarımsal kalkınmada önemli bir rolü olduğunu vurgulayarak, “Kadın çiftçilerimiz, almış oldukları eğitim ve kazandıkları tecrübelerle Türk tarımını sürekli ileriye taşıyacaklardır. Bizlerde bunun için büyük gayret ve çaba sarf edeceğiz” ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından yarışmaya katılan kadın çiftçilerin, kendi köylerinde yaptıkları tarımsal çalışmalar sinevizyon eşliğinde tanıtıldı.

Tanıtım filmlerinin ardından yarışmaya geçildi. Kadın çiftçilere tarımla ilgili olarak 15 soru yöneltildi. Soruların 14'üne doğru yanıt veren Camilimanda ile Sağlıklı köyleri finale kaldı. Kadınlara final ayağında 4 sorudan oluşan 'altın soru'lar yöneltildi. Soruların tamamına doğru yanıt veren Sağlıklı Köyü mutlu sona ulaşırken, Camilimanda ikincilikle yetinirken, Yanıkkışla Köyü de üçüncülük elde etti. Yarışmada dereceye girenlere Kaymakam Orhan Şefik Güldibi ile birlikte Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İlçe Tarım Müdürü Hayri Erdoğan ve Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer tarafından ödülleri takdim edildi.

KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2011 Çarşamba 16:54:01
Güncelleme :9 Şubat 2011 Çarşamba 16:59:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?