3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Kadın girişimciler başkanlarını seçti

Girişimci Kadınlar Derneği (GİŞKAD) Başkanı Cavidan Demirağ, Mersin Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı'na seçildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kadın girişimci sayısının arttırılması amacıyla tüm oda ve borsaların katkılarıyla oluşturulan kurul, ilk toplantısında GİŞKAD Başkanı Cavidan Demirağ'ı, oy birliği ile kurul başkanlığına, Seniye Kazanç ile Ayla Harp'ı da başkan yardımcılığı görevine seçti.

İldeki kadın girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi, donanımlı hale getirilmesi ve girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesine öncülük etmek amacıyla politika belirlemek için izlenecek aksiyon planının da oluşturulduğu ilk toplantıda, İl Kadın Girişimci Kurulu'nun çalışma esasları da belirlendi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İbrahim Kiper ve Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut'un da katıldığı toplantıda, yurtiçi fuarlarda kadın girişimcilerin desteklenmesi projesi üzerinde tartışıldı. Toplantı sonuçlarına göre, kurulun belirtilen görev ve sorumluluklar çerçevesinde çalışma planı, yapılacak etkinliklerin ve konuların belirlenmesi, belirlenecek olan etkinliklerin tahmini tarih planlaması ve içeriği, belirlenecek etkinliklerin konularına göre çalışma gruplarının oluşturulması konularında karara varıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 17:31:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?