3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Kadın Meclisi'nde seçimler yapıldı

Mersin Silifke Kadın Meclisi, yürütme kurulu ve kent konseyi üyelerini belirledi.

Göksu Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Silifke Kadın Meclisi'ni oluşturmalarındaki temel amacın; kadınların karar alma süreçlerine ve kentsel yaşamın her alanına etkin olarak katılımını sağlamak olduğunu söyledi.

Gerek ülkede gerekse Silifke'de atanmış veya seçilmiş yetkili mercilerde çok az kadının görev aldığını belirten Öngel, "Buda kadın bakış açısının yönetim mekanizmalarında yer almasını engellemektedir. Silifke'deki bu eksikliği kadın meclisinin kuruluşundan ve çalışmaya başlamasından sonra aşılacaktır. Sizlerin bakış açısıyla daha iyi bir yönetim anlayışı geliştireceğiz. Daha etkin ve verimli politikalar üreteceğiz. Bu meclisin çalışmaya başlaması ile kentsel yaşama katılım artacaktır. Kadınlara uygulanan her türlü ayrımcılık ile aile içi şiddete karşı güç birliği yaparak ilçemizin genel sorunlarına sahip çıkarak çözüm önerileri ve projeler üreterek Silifke'miz çağdaş bir görünüm kazanacaktır" dedi.

Yapılan seçimlerde yürütme kurulu üyeliklerine Avukat Harika Levent, Op. Dr. Nesrin Esin, Yard. Doç. Dr. Azize Egemen, emekli öğretmen Ayşe Ravanoğlu, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Zahide Doğan seçildiler.

Ayrıca Kent Konseyi Kadın Meclisi Temsilciliğine ise Avukat Harika Levent getirildi.
Toplantıda ayrıca yaşlı-çocuk-hasta bakıcılığı, kadın sağlığı çalışma grupları, kadın el ürünleri değerlendirme grubu, tarımda çalışan kadınların eğitimi çalışma grubu, kent temizliği kadın bakış açısı çalışma grubu oluşturularak çalışmalara başlandığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 11:20:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?