5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kadın ressamlardan anlamlı bağış

Mersinli kadın ressamlar, doğayı ve doğadaki hayatı tuvale yansıttı, düzenledikleri karma sergiden elde edecekleri geliri ise Mehmetçik Vakfı'na bağışlama kararı aldı.

Mezitli Sanat Evi'nde düzenlenen karma resim sergisiyle birlikte bir araya gelen Günay Çakın, Şehnaz Doğan, Tunay Öner, Gülseren Kaya, Hatice Koçoğlu ve Gonca Beşenk, doğadaki ve insan yaşantılarından ve portrelerden oluşan çalışmalarını meraklısının beğenisine sundu. Toplam 70 adet eserin yer aldığı sergiye yoğun ilgi gösterilirken, etkinlikten elde edilen gelirin de Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacağı açıklandı.

Sergiyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Ressam Günay Çakın, oldukça anlamlı bir amaç için bir araya geldiklerini ve bir yandan sanatı icra ederken, diğer yandan da vatan savunmasında fedakarca görev yapan Mehmetçiklere katkıda bulunmak istediklerini söyledi. Çakın, resmin kendisi için bir yaşam biçimi olduğunu ifade ederek, bunun, kendisini hayata sıkı sıkıya bağladığını vurguladı. Daha çok tabiat ve manzara ağırlıklı çalışmalarda bulunduğunu anlatan Çakın, “Resimlerime baktıkça mutluluğum daha da artıyor. Açılışını yapmış olduğumuz sergiyi herkesin gezip görmesi ise en büyük arzum” dedi.

Kadın ressamların çalışmalarından oluşan karma resim sergisinin, 8 Haziran Pazartesi gününe kadar Mezitli Sanat Evi'nde ziyarete açık kalacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 14:26:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?