5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kadın Sağlığı Projesi sürüyor

MERSİN'DE KADIN SAĞLIĞI PROJESİ SÜRÜYOR

Kadın Sağlığı Projesi Koordinatörü Hülya Aksoy, kadınların zamanlarının çoğunu ev işlerine harcayarak, sağlıklarını ikinci plana itmelerinin yanlış olduğunu belirterek, “Sağlığınız, ev işinden önce gelmeli” dedi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğü'nce yürütülen 'Kadın Sağlığı Eğitim Projesi' devam ediyor. Bu kapsamda, Özgürlük Mahallesi'nde bulunan MTSO Akdeniz Toplum Merkezi Müdürlüğü'nde, 'Ana-Kız Okuldayız' kampanyası ile Toplum Merkezi'nde düzenlenen kurslara katılan kadınlara yönelik eğitim verildi.

Seminer öncesi toplantıya katılan kadınlara hitap eden Hülya Aksoy, kadınların zamanlarının çoğunu ev işlerine harcayarak sağlıklarını ikinci plana itmelerinin yanlış olduğunu ifade ederek, “Hepinizin eviniz, çocuklarınız ve eşiniz için fedakarca çalıştığınızı biliyoruz. Ama önce biz sağlıklı olacağız ki, sevdiklerimizle daha iyi ilgilenebilelim. Bu nedenle sağlığımızı ihmal etmemeliyiz. Sağlığınız her zaman ev işinden önce gelmeli” diye konuştu.

Aksoy, proje kapsamında 570 bin kadına ulaşmayı hedeflediklerini hatırlatarak, “Bunun için İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan hekim arkadaşlarımız sizleri bu konuda bilgilendirmeye çalışıyorlar. Onların vereceği eğitimler doğrultusunda özellikle meme kanseri konusunda bilinçlendirileceksiniz” şeklinde konuştu.

Kadınların alacağı eğitimi evlerinde uygulamalarını da isteyen ve bu konuda kadınlardan söz alan Hülya Aksoy, şöyle devam etti; “Her ay düzenli olarak kendi kendine muayene yaparsanız, hastalığa yönelik oluşabilecek değişiklikleri fark etmeniz de kolaylaşacaktır. Meme kanseri, kadınlar için büyük tehdit oluşturmakta. Onun için burada öğrendikleriniz, burada kalmasın."

Daha sonra Akdeniz Sağlık Grup Başkanlığı Eğitim Elemanı Dr. Mürüvet Kutlay meme kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, jinekolojik kanserler, sağlıklı beslenme ve menopoz konularında kadınlara bilgi verdi.

Eğitim seminerinin ardından MTSO Akdeniz Toplum Merkezi'ni gezerek burada devam eden kurslar ve çalışmalar hakkında Merkez Müdürü Gülçin Aytan Açıkalın'dan bilgi alan Aksoy, kadınların el emeği çalışmalarını ilgiyle izledi. Kursiyer kadınlarla bir süre sohbet eden Aksoy, boş zamanlarını el sanatları, takı tasarımı, mefruşat, kadının insan hakları eğitimi, anne-çocuk eğitimi, okuma yazma kursları gibi uğraşlarla en iyi şekilde değerlendirdikleri için kadınları kutlayarak çevrelerine güzel örnek oldukları için teşekkür etti.

MERSİN'DE KADIN SAĞLIĞI PROJESİ SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 18:15:01
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 18:36:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?