5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kadın yazarlar Mersin'de buluşacak

PEN Kadın Yazarlar Komitesi tarafından organize edilen; 'Kadın Yazarların Anadolu Buluşması'nın 7. ayağı Mersin'de gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında ayrıca Türkiye'deki 'kadın sorunu'na da dikkat çekilecek.

16 Mayıs 2009 tarihinde İçel Sanat Külübü'nün (İSK) ev sahipliğinde yapılacak olan etkinliğin aynı zamanda da; Mersin'de amatör olarak yazan, yazmak isteyen ve edebiyatı sevenler kadınların bir araya geleceği geniş katılımlı bir buluşma olacağı kaydedildi.

PEN Kadın komitesi Üyesi Sezer Ateş Ayvaz ile Ayşe Kilimci ve Sibel Türker gibi kadın yazarların katılacağı etkinlikte Mersinli yazarların yazma ve hayat deneyimlerinin dinleneceği, deneyimlerin paylaşılarak edebiyat aracılığıyla Türkiye'de yaşanan 'kadın sorunu'na da dikkat çekileceğinin altı çizildi.

2 ayrı oturumda gerçekleştirilecek olan; Kadın Yazarların Anadolu Buluşması'nda; 'Yaşadığımız Kültür, Coğrafya ve Zaman Yazılanları Nasıl Etkiliyor?' soruna yanıt aranacak, yazma halleri, kadın yazarlık deneyimi, dil arayışları, okurun beklentileri, yazarın yalnızlığı ve paylaşma deneyimleri gibi konular da ele alınacak

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 14:59:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?