2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Kadına yönelik şiddete tepki

Mersin Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanvekili Harika Levent, kadına yöneltilen şiddetin tüm topluma yöneltilmiş olduğunu belirtti.

Harika Levent, 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü' kapsamında Mersin Barosu'nda kadın avukatlarla birlikte yaptığı ortak açıklamasında, kadının her türlü şiddetin mağduru olduğunu söyledi.

Birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de kadınların fiziksel, cinsel, sözel ve ekonomik şiddete maruz kaldığına dikkat çeken Levent, "Kadınların ekonomik faaliyetlerinin geleneksel engellerle kısıtlandığı, kadınların eve mahkum edildiği, bu engeli aşabilen sınırlı sayıda kadının da çalışma hayatında ayrımcılık ve haksızlıklara maruz bırakıldığı bir gerçektir" dedi.

Kadının, toplumsal yapının şekillenmesinde belirleyici bir role sahip olduğunu ifade eden Levent, "Kadının sosyal statüsü değiştirilmedikçe, kadının insan hakları, töresel ve yargısal kurallarla ihlal edilmeye devam ettikçe, şiddet eğilimli ve hastalıklı bir toplum olmaktan kurtulamayız. Kadınlara yönelik her türlü şiddet eyleminin sorumlularının yargılanması ve önleyici tedbirler alınması, cinsiyet ayrımcı politikalar, yasalar ve uygulamaların kaldırılması gerekmektedir. Unutmayalım ki, kadına yöneltilen şiddet, tüm topluma yöneltilmiştir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 16:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?