2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Kadınlar elele verince...

Kadın dayanışmasının en güzel örneklerinden biri Mersin’in Çelebili Köyü’nde yaşandı. Köy kadınları el birliğiyle taş taşıyıp harç kararak kütüphane yaptı, kentli kadınlar ise kampanya düzenleyerek topladıkları kitapları köye bağışladı.

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Mersin Şubesi Çelebili Köyü’nü kitaba kavuşturdu. Köylü kadınların elbirliğiyle yaptığı kütüphane için TKB Mersin Şubesi bağış yoluyla 2 bin kitap topladı. Köy kütüphanesinde Naime Akın, Aysel Nasıf ve Leyla Doygun (Kütüphane Müdürü) olarak görev yapacak. Naime Akın, kütüphaneyle ilgili olarak, "Erkeklere özendik. Muhtar izin verdi, burayı açtık. Kitaplarımız çoğalıyor. Okuma oranı çok yüksek. Yazın çocuklarımız eksik derslerini takviye ediyor. Belirli günler ve haftalarda kutlamaları ve sosyal etkinlikleri burada yapacağız. Tarım İl Müdürlüğü haftada bir gün yemek kursu verecek" dedi.

TKB Mersin Şube Başkanı Hülya Yücel ise, "TKB olarak en kıvançlı günlerimizden birini yaşıyoruz. Çelebili Köyü’nün aydın kadınlarının önderliği ile oluşturulan köy kütüphanesine kitap bağışlayarak katkıda bulunmaktan mutluyuz. Kitap insanlara evrenin kapılarını açarak, eşsiz bilgi hazineleri sunar. Kütüphaneler ise bilim ve bilginin nesilden nesile aktarılmasını ve geliştirilmesini sağlar. Burada huzurunuzda bu işe önayak olan Çelebili Köyü kadınlarını candan kutlar ve bu aydın hareketin tüm köylülerimize örnek olmasını dilerim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2005 Salı 12:22:34
Güncelleme :31 Mayıs 2005 Salı 12:35:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?