30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Kadınlar eserlerini sergiledi

KADINLAR ESERLERİNİ SERGİLEDİ

Toroslar Teknik Eğitim Kursları (TORTEK) bünyesinde açılan; 'takı tasarımı' ve 'ahşap boyama' kurslarına katılan kadınlar, el emeği göz nuru çalışmalarını, düzenledikleri açık hava sergisiyle meraklısının beğenisine sundu.

Toroslar Belediyesi'nce oluşturulan Kültür Sanat Kaldırımı'nda stant açan kursiyerler, burada farklı zaman ve mekanlarda yapmış oldukları çalışmaları sergileyip, yaptıkları satışlarla da aile ekonomilerine katkıda bulundu. 'Sevgililer Günü' kapsamında özel olarak düzenlenen etkinliğe kadınların yanı sıra erkekler de yoğun ilgi gösterilirken, oluşturulan standın da gün boyu ziyarete açık kaldığı belirtildi.

18 kurs merkezinde; 24 ayrı branşta eğitim verilen TORTEK bünyesinde bugüne kadar yaklaşık 10 bin kişinin meslek sahibi olduğu bilgisini veren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, “Sosyal entegrasyonun sağlanmasının yanı sıra ev hanımlarının boş vakitlerini değerlendirmelerini ve aile bütçelerine katkı sağlanmalarını amaçlıyoruz. İnsanlar bu kurslar sayesinde hayatlarına yön veriyor” dedi.

Öte yandan, TORTEK bünyesinde; ev aksesuarları, bayan terzi, resim, kuaförlük ve cilt bakımı, el sanatları, ebru sanatı, bağlama, iğne oyası, kilim dokuma, halk oyunları, takı tasarım, dikiş nakış, yabancı dil, Jimnastik-aerobik, biçki dikiş, makine nakış, gümüş hasır örme, masörlük, tiyatro, ev mefruşatı, ahşap boyama, bilgisayar olmak üzere 24 farklı alanda eğitimler verildiği kaydedildi.

KADINLAR ESERLERİNİ SERGİLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2011 Salı 17:05:00
Güncelleme :15 Şubat 2011 Salı 17:25:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?