5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kadınlar ilgi göstermedi

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen, 'Kadın Salığı Projesi' kapsamında organize edilen eğitim seminerine kadınlar ilgi göstermedi.

190 kişilik salonda organize edilen toplantıya sadece 22 kişi katıldı.
Mersin Valiliği koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen; 'Kadın Salığı Projesi' çerçevesinde başlatılan çalışmalar sürüyor. İleri İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikteyse kadınlara meme kanseri hakkında bilgiler verildi. 190 kişilik salonda organize edilen bilgilendirme toplantısına ise sadece 22 kadın katıldı.

Toplantıya gösterilen ilginin beklentilerin çok altında olduğunu ve bu tür sorunları geçtiğimiz yıl da yaşadıklarını kaydeden Proje Koordinatörü Hülya Aksoy, kadınların ilgisizliğinin nedenini de merak ettiğini söyledi. Hülya Aksoy, 2006 yılının Mayıs ayında hayata geçirilen projeyle birlikte bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Kadın sağlığı konusuna önem verdiklerini, özellikle de meme kanseri üzerinde durduklarını kaydeden Aksoy, gerçekleştirilen eğitim çalışmalarıyla da kadınlarda meme kanseri konusunda bir bilinç oluşturmaya çalıştıklarını anlattı.

Aksoy, 2006 yılından bu yana projeyle birlikte 433 bin 908 kadına ulaşıldığı bilgisini vererek, yapılan kontrollerde de 4 bin 886 kadında sıradışı bulguya rastlanıldığını, bu kadınların da sadece 2 bin 119'una ulaşıldığı bilgisini verdi. Meme kanseri belirtisi görülen 57 kadının da çeşitli hastanelere sevk edilerek tedavisine başlanıldığını kaydeden Aksoy, erken teşhisle birlikte bu kadınların yeniden sağlığına kavuştuğunu söyledi.
Akdeniz Sağlık Grup Başkanlığı Eğitim Hekimi Dr. Didem Temutaş da, meme kanseri başta olmak üzere; kanser türleri, nedenleri, korunma ve tedavi yöntemi, menopoz, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, sağlık kurumlarının doğru kullanılması, sağlıklı doğum, sağlıklı beslenme, anne ve bebek sağlığı, emzirmenin önemi gibi konularda katılımcılara bilgi verdi. Konuşmaların ardından Arslanköylü kadınların hazırlamış olduğu tiyatro gösterisine geçildi. Gösteri, katılımcılardan büyük alkış topladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 16:37:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?