5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kadınlar 'şiddeti' tartıştı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (MERKAM) tarafından organize edilen panelde 'Aile İçi Şiddet' konusu ele alındı. Kadına yönelik şiddetin bölgesel dağılımının incelendiği etkinlikte, 'Kadın Sığınma Evleri'nin önemi vurgulandı.

MERKAM tarafından, MEÜ Çiftlikköy Merkez Kampüsü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panele Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Azman, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ayça Kurtoğlu, Bağımsız Kadın Derneği Başkanı Abide Necla Ölçer ile Ankara Kadın Dayanışma Vakfı Üyesi Zehra Tosun konuşmacı olarak katıldı.

Oturumun aynı zamanda da moderatörlüğünü üstlenen Doç. Dr. Ayşe Azman, önce şiddetin tanımını yaptı ardından da şiddeti insan doğasıyla ilişkilendirdi. Dr. Ayça Kurtoğlu ise, katılımcılara kadına yönelik şiddetin tarihçesi hakkında bilgi vererek, kadın hakları konusunda yaşanan aşamaları anlattı. Kurtoğlu ayrıca çeşitli parametrelere göre Türkiye'deki kadına yönelik şiddetin bölgesel dağılımını açıkladı.

Abide Necla Ölçer, kadınlara uygulanan şiddet konusunda dernek olarak yaptıkları çalışmalardan söz ederek çeşitli illerdeki sığınma evleri ve danışma merkezleri hakkında bilgi verirken, Zehra Tosun da kadına yönelik şiddet konusunda toplumda ve kültürde var olan yanlış inanışlar üzerinde durdu ve tüm toplumda kadına yönelik geleneksel bakış açısının değiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Panelin ardından MERKAM Müdürü Prof. Dr. Bahar Taner, katılımcılara teşekkür belgesi takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 15:47:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?