3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Kadınlar tacize, sömürüye karşı yürüdü

Mersin'de, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" münasebetiyle Eğitim-Sen öncülüğünde, çeşitli sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin katılımıyla miting düzenlendi.

Devlet Hastanesi önünde toplanan yaklaşık bin kişilik grup, bölgede geniş güvenlik önlemleri alan polisler tarafından kurulan arama noktalarında didik didik arandı.

Belirlenen pankart ve dövizler dışında herhangi bir mesaj içeren pankartlar kalabalık grup içerisine alınmadı.

Bir süre Hastane Caddesi önünde bekleyen grup, davul-zurna eşliğinde halay çekerek, sloganlar attı. Daha sonra pankart, döviz ve Türk bayraklarıyla birlikte yürüyüşe geçen gruba, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök de katılarak destek
verdi.

Çoğunluğunu üniversite ve lise öğrenci gruplarının oluşturduğu kalabalık, sloganlar eşliğinde Metropol Miting Alanı'na kadar yürüdü. Burada sırayla içeriye alınan gruplar, yine kurulan arama noktalarından geçti. Daha sonra Metropol Miting Alanı'nda "devrim şehitleri" için 1 dakika saygı duruşunda bulunan kalabalık grup, ardından davul-zurna eşliğinde halay çekerek, Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Miting Tertip Komitesi adına bir açıklama yapan Eğitim-Sen Üyesi Selma Kılıçman, "Egemen siyaset anlayışının 'erkek egemen' yaklaşımını reddediyoruz. Biz kadınlar, insanca yaşam etrafında birleşen eğitim, sağlık, barınma, ulaşım, enerji, su ve çalışma gibi temel kamusal hizmetlere hiçbir biçimde ayrımcılığa maruz kalmadan eşit, adil, parasız olarak ulaşmak istiyoruz. Biz kadınlar, hiç kimsenin mülkü olmak, alınıp satılan meta olarak görülmek istemiyoruz. Sömürüye maruz kalmamak, savaşın, şiddetin, tacizin ve namusun mağdurları olmamak için alanlarda olacağız" dedi.

Kılıçman'ın konuşmasının ardından Metropol Miting Alanı'ndaki kalabalık grup, polis nezaretinde sessiz bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 15:54:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?