4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kadınlara 'iş gücüne katılın' çağrısı

KADINLARA 'İŞ GÜCÜNE KATILIN' ÇAĞRISI

Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayla Harp, daha gelişmiş bir ekonomi için kadınların iş gücüne katılmasının bir zorunluluk olduğunu belirterek, “Biz kadınlar elimizin hamuruyla işe karışmalıyız ki, ekonomide büyümenin bereketini birlikte yaşayalım” dedi.

Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu Toplantısı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Ayla Harp'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 2010 yılı ve önümüzdeki dönemde yapılacak olan çalışmaların yanı sıra hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında görüş alış-verişinde bulunuldu. Toplantıyla ilgili olarak açıklamada bulunan Harp, kurul olarak önceliklerinin yapacakları çalışma ve eğitimlerle birlikte kadın girişimci sayısının artırılması olacağını belirterek, daha gelişmiş bir ekonomi için kadınların iş gücüne daha fazla katılımının sağlanmasının bir zorunluluk olduğunu savundu.

Türkiye nüfusunun yarısın oluşturan kadınların kendilerine has yetenek ve becerileriyle ekonomiye gereken katkıyı sunabilmesi halinde Türkiye'nin dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisine sahip ülkeler arasına girebileceğini dile getiren Harp, “Türkiye, ilk 10'a girmek için gerekli enerji ve dinamizmi kazanabilir. Biz kadınlar elimizin hamuruyla işe karışmalıyız ki, ekonomide büyümenin bereketini yaşayabilelim. Bu konuda projeler hazırlıyoruz. Kariyer edinmek adına eğitsel bir çalışma düşünüyoruz. Üniversiteyle birlikte çalışmayı düşünüyoruz. Üniversite talebeleri kariyer edinirken neler bekliyor, ne gibi zorluklar yaşanıyor gibi projeler düşünüyoruz" diye konuştu.

Mersinli kadınların gerek Mersin İl Özel İdaresi tarafından yürütülen 'Mikro Kredi Projesi' ile gerekse de orta derecede sermayeyle girişimci olmasını desteklenmesinde MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut'un önemli katkıları olduğunu kaydeden Ayla Harp, buradaki amaçlarının kadınlar arasındaki girişimciliğin yaygınlaştırılmasının sağlanması olduğunu dile getirdi. Harp, girişimci olmak için teşebbüste bulunacak kadınlara KOSGEB, Valilik ve banka kredilerinin anlatılacağı bir panel düzenlenmeyi düşündüklerini ifade ederek, önümüzdeki dönemde hibe, yarı hibe konularında seminer vermeyi amaçladıkların anlattı.

Harp, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Kadınlarımıza, projesi olup da sermayeyi nasıl bulacaklarını anlatacağız. Ayrıca KOSGEB ve MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı'nın ortaklaşa verdiği eğitimler konusunda bilgilendirme yapmayı düşünüyoruz. Mesleki eğitimlerde olgunlaştırma enstitülerini işlevsel hale getirme gibi bir amacımız da var. Kadın girişimciler olarak, başta Mersin Valisi olmak üzere, belediye başkanlarına, Mersin Üniversitesi'ne, Teknopark Müdürlüğü'ne ve KOSGEB Müdürlüğü'ne ziyaretler gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

KADINLARA 'İŞ GÜCÜNE KATILIN' ÇAĞRISI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 16:54:04
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 16:59:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?