5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kadınlara 'Kişisel Gelişim' eğitimi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) tarafından geliştirilen ve aynı zamana da Avrupa Birliği (AB) tarafından da desteklenen; 'Elele Projesi' kapsamında toplam 120 kadına 'Kişisel Gelişim' konusunda eğitim verildi.

Mersin ve Adana'dan seçilen lisans ve önlisans mezunu 25-35 yaş grubuna ait 120 bayan, 21 gün boyunca 132 saatlik ders aldı. 20'şer kişilik sınıflarda, 3 grup Mersin ve 3 grup da Adana'da olmak üzere eş zamanlı olarak gerçekleşen eğitimlerle katılımcıların iş sahibi olmalarını destekleyecek bilgiler verildiği kaydedildi.

Eğitim dönemi sona eren proje ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Berika İpekbayrak, "İyi bir eğitim dönemini geride bıraktığımıza inanıyorum. Üniversite olarak 'Elele Projesi'ne büyük önem veriyoruz. Çünkü kadınların eğitimi çok önemli ister çalışsın ister çalışmasın. Toplumda kadınların her şekilde güçlü olması gerekiyor" dedi.

Öte yandan, 'Elele Projesi' kapsamında; 'Kişisel Gelişim' başlığı altında gerçekleşen ders döneminin ardından kursiyerler arasından seçilecek bir gruba ek olarak; 'Girişimcilik' dersleri verileceği bildirildi. Ayrıca isteyen katılımcılara bilgisayar yetkinliğine yönelik üniversitemizde ECDL dersleri verileceği vurgulandı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 13:04:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?