4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kadınlara sağlık eğitimi verildi

Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Atayurt Beldesi'nde, Ulusal Eğitime Destek Kampanyası çerçevesinde kadınlara sağlık eğitimi verildi. 

15-60 yaş grubundaki kadınları hedefleyen ve kadınlara sağlık bilincini aşılama, önlenebilir hastalıkların önüne geçme ve bazı kanserlerin erken tanısı konusunda kadınların bilgilendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen eğitim, Taşucu Sağlık Ocağı Doktoru Nur Uludağ tarafından verildi. 

Proje kapsamında çalışmaların Mersin genelinde 35, Silifke’de ise 3 ekiple sürdürüldüğünü ifade eden Dr. Uludağ, 1 Kasım’da başlayan eğitimin ocak ayı sonuna kadar devam edeceğini belirtti. Ekiplerin şu anda Taşucu, Akdere, Yeşilovacık, Atayurt beldeleri ile Kurtuluş, Keben ve Kırobası köylerinde bulunan sağlık ocaklarında devam ettiğini vurgulayan Uludağ, kadınları meme kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, jinekolojik kanserler, menopoz ve beslenme konusunda bilgilendirdiklerini söyledi. 

Yapılan toplantılara ilçe merkezinde ve beldelerde katılımın yüksek, kırsal kesimlerdeki köylerde ise az olduğunu belirten Uludağ, “Özellikle kırsal kesimlerde katılım çok az oluyor. Yaptığımız araştırmalar neticesinde çocuk emziren kadınlar meme kanserinden yüzde 30 daha fazla korunuyor" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 12:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?