4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kadınlara 'umut ışığı' doğdu

KADINLARA 'UMUT IŞIĞI' DOĞDU

Mersin İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Halkkent Toplum Merkezi'nce uygulanacak olan; 'Umut Işığı Projesi' ile birlikte dezavantajlı konumdaki 60 kadının ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda uyum sorunları azaltılarak, nitelikli işgücü vasfı kazandırılması amaçlanıyor.

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında da desteklenen 118 bin 563 TL'lik bir bütçeye sahip olan projeyle ilgili olarak Halkkent Toplum Merkezi'nde bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya; Vali Yardımcısı Kadir Okatan, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen, Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Hasdemir, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz, Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) Müdürü Mustafa Sarı'nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Burada konuşan Vali Yardımcısı Okatan, kadın ve çocukları kapsayan toplumsal projeleri valilik olarak önemsediklerini ifade ederek, bu konuda da belirlenen amaca ulaşılabilmesi adına da gereken desteği verdiklerini, bundan sonraki süreçte de vermeye devam edeceklerini anlattı. Okatan, toplum merkezlerinin toplumla bütünleşilmesi adına önemli çalışmalarda bulunduğunu, bu durumun da aynı zamanda kendilerini de mutlu ettiğini de sözlerine ekledi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen de, kadınların aynı zamanda da ailenin temel direği olduğunun altını çizerek, projeyle birlikte düzenlenecek olan çeşitli kurslarla birlikte eğitime tabi tutulacak olan toplam 60 kadının, ekonomik, sosyal ve kültürel faaliyetlerle birlikte edindiği bilgi birikimini ailesiyle de paylaşarak, daha sağlıklı bir aile olmanın temellerini de atacağına inandığını söyledi.

Proje hakkında katılımcılara bilgi veren Halkkent Toplum Merkezi Müdürü Faruk Azgıt ise, yeni açılan bir merkez olmalarına karşın, bölge insanıyla bütünleşerek başarılı çalışmalara imza attıklarını savundu. Konuşmaların ardından toplum merkezi bünyesindeki çocuklar tarafından hazırlanan; 'Şiddetin Rengi' adlı skeç sahnelendi. Toplantı, verilen kokteyle son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2010 Perşembe 11:20:02
Güncelleme :28 Ekim 2010 Perşembe 11:26:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?