4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kadınlardan tekel işçilerine destek

KADINLARDAN TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK

Mersin'de bir grup kadın, ellerine Türk bayrağı alarak TEKEL işçilerine destek vermek amacıyla eylem yaptı.

Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Atatürk Evi önünde biraraya gelen Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Mersin Şubesi'ne üye bir grup kadın, 'TEKEL işçisi yalnız değildir', 'TEKEL işçisi direnişin simgesi' şeklinde sloganlar atarak, iş yerleri kapatıldığı için özlük haklarıyla kamu kuruluşlarına yerleştirilmelerini isteyen TEKEL işçilerinin taleplerinin kabul edilmesini istedi.

Burada konuşan CKD Mersin Şube Başkanı Günsel Bozkurt, TEKEL işçilerinin başlatmış olduğu direnişi desteklediklerini ifade ederek, "Onlara hayranız. Direnişlerini, azimlerini, gözlerimiz yaşararak izliyor ve sarsılıyoruz. İkincisi ve daha da önemlisi hak denilen kavramı herkese hatırlatıyorlar. Haklı olmanın gücünü, hakkını istemenin meşruluğunu bize yeniden düşündürüyorlar. Yani özelleştirme diye anılan felaketin, nasıl döner bir bıçak gibi bütün hakları paramparça ettiğini gösteriyorlar" dedi.

TEKEL işçisinin muhtemel zaferinin aynı zamanda bütün halkın zaferi olacağını iddia eden Günsel Bozkurt, işçilerin beklenilen sonucu ulaşamaması halinde bile sendikal mücadele tecrübesine önemli katkıda bulunmuş olacaklarını savundu. Her zaman TEKEL işçilerinin yanında olduklarını kaydeden Bozkurt, işçilerin taleplerinin bir an önce kabul edilerek, işçilerin işlerinin başına yeniden dönmelerini istedi. Açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 16:56:01
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 18:14:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?