8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Kadroyu eğlence düzenleyip kutladılar

Mersin'in Erdemli ilçesinde kadro alan 86 orman işçisi, kadro sevincini mesai arkadaşlarına verdikleri akşam yemeği ile kutladı.

Yemekte bir konuşma yapan Erdemli Orman İşletme Müdürü Erdoğan Üstüner, işçilerin kadroya girmelerinden dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, “İşletmemizde geçici işçi statüsünde çalışan işçilerimiz yıllık 4 ya da 6 ay çalışıyorlardı. Yılın geri kalan zamanında ise başka yerlerde çalışıyorlardı. 2007 yılında hükümetimizin yürürlüğe koyduğu yasa ile 6 ayı dolduran işçilerimiz kadroya alındı. Bugün il bazında, 86 işçiyi kadrolandırarak tam kadro çalışan tek işletme olduk” dedi.

Türkiye genelinde de sayılı işletmelerin arasına girdiklerini ifade eden Üstüner, “Yıllarını bu işe vermiş, dağda taşta canını ortaya koymuş, ateşlerin içerisine atlayan işçilerimizin geçici işçi statüsünde çalışmasından büyük bir üzüntü duyuyorduk. Yapılan çalışmalar sonuç verdi ve işçilerimizin tamamı kadro aldı. Bu çalışmada emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yemeğe katılan AK Parti Mersin Milletvekili Ali Er de, “Bugün Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü'nün 86 geçici işçisini kadroya geçirdik. Bu bizler ve sizler için büyük bir sevinçtir. Ama şüphesiz ki bu olaya en çok sevinen çocuklarınız ve eşleriniz olacaktır” dedi. İşçi olarak çalışmanın kolay olmadığını vurgulayan Er, “Bu devirde işçi olarak çalışarak eve ekmek götürmek kolay değil. Üniversite mezunu binlerce vatandaşımız asgari ücretle çalışmak için işletme kapılarında, İş ve İşçi Bulma Kurumu kapılarında kuyruk oluşturuyor. Tek istedikleri sosyal güvenceye sahip olmak ve akşam olduğunda evlerine sıcak bir ekmek götürmek” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Erdemli Orman İşletme Müdürü Erdoğan Üstüner, işçiler adına da Selman Kar, Milletvekili Ali Er’e teşekkür plaketi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 12:43:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?