4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kafasından çivi fışkırıyor

KAFASINDAN ÇİVİ FIŞKIRIYOR

Şanlıurfalı 35 yaşındaki Abdülkadir Özeren'in kafasının, küçükken geçirdiği bir kazanın ardından çivi üretmeye başladığı ileri sürüldü. 13 kez ameliyat olan gencin çekilen son beyin filminde de kafasında 23 tane çivi olduğu saptandı.

Abdülkadir Özeren'in görenleri hayrete düşüren rahatsızlığı, 16-17 yıl önce ağabeyi ile yaşadığı bir kavga ile başladı. Babası vefat ettikten sonra köye mercimek getirmeye giderken çıkan bir tartışma sonucu ağabeyi tarafından kafasına tırpanla vurulan Özeren, çadırın üzerine düşerek yaralandı. Bir yakını tarafından ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Şanlıurfa'ya hastaneye götürülerek ameliyat edilen Abdülkadir Özeren'in kafasından çok sayıda çivi çıkarıldı. Sonrasında askere giden genç, aynı rahatsızlığı burada da tekrarlanınca birçok kez ameliyat oldu. Askerden döndükten sonra da hastalığı devam eden Özeren, tam 13 kez kafasından ameliyat edildi.

Geçirdiği ameliyatlar sonrası kafası delik deşik olan Özeren, bir yakınını ziyaret için geldiği Mersin'de kendisine yardım edilmesini istedi. 27 Mayıs tarihinde Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde son çektirdiği beyin filminde yine kafasında 23 tane çivi olduğu saptanan Abdülkadir Özeren, doktorların kendisine kafasının çivi üretmeye başladığını söylediğini ileri sürdü. Beyninde bulunan son çiviler kemiğin altında olduğu için Türkiye'deki hastanelerde müdahale edilemediğini iddia eden Özeren,

"Hastalığımın tedavisinin Belçika ya da Almanya'da yapılabileceğini söylediler. Kafamda oluşan son çiviler, kemiğin altına girmiş. Bu yüzden Türkiye'de ameliyat edilemiyor. Yetkililerden yardım bekliyorum" dedi.

Özeren, beynindeki çivilerin sürekli hareket halinde olduğunu, bunu çok net bir şekilde hissettiğini ve bu yüzden geceleri yatamadığını belirtirken, yapılan her ameliyatta başından her biri yaklaşık 3 santimetre uzunluğunda 20-30 tane çivi çıkarıldığını söyledi.

Öte yandan, olayla ilgili görüşüne başvurulan uzmanlar, beynin çivi üretmesinin söz konusu olamayacağını belirtirken, şahsın psikolojik problemleri olabileceğini, çiviyi kendisinin kafasına çakmış ya da çaktırmış olabileceğini belirttiler.

KAFASINDAN ÇİVİ FIŞKIRIYOR
KAFASINDAN ÇİVİ FIŞKIRIYOR
KAFASINDAN ÇİVİ FIŞKIRIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 15:13:05
Güncelleme :21 Haziran 2010 Pazartesi 15:34:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?