4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kafe sahibinden örnek davranış

10 BİN EURO BULDU, SAHİBİNE VERDİ

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde kafe işletmeciliği yapan Ömer Yıldırım, müşterisi tarafından masa üzerinde unutulan ve içerisinde 10 bin euro bulunan cüzdanı sahibine teslim etti.

Almanya'da ikamet eden Fatih Durmuş, Alman arkadaşları Jana Q, Felicia Linek, Christopher Bungalski ile Taşucu beldesine geldi. Feribotla beldeden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'ine, oradan da uçakla Lübnan'a iş görüşmesine gideceklerini belirten Fatih Durmuş, "İşim gereği sürekli seyahat ederim. Almanya'dan Lübnan'a gitmek üzere Türkiye'ye geldik. En yakın Lübnan'a nasıl gideriz diye düşünürken Taşucu'ndan Lübnan'a rahatlıkla gidebileceğimizi öğrendik. Taşucu beldesine gelerek burada bir gün konakladık.

Maalesef istediğimiz gibi olmadı. Akşam yemeğini yedikten sonra çay içmek için Denizkızı Kafe'ye geldik. Burada iş için plan ve programımızı yaptıktan sonra otelimize geçtik. Sabah kalktığımızda cüzdanımızın olmadığını gördüm. Cüzdanımızın içerisinde Alman arkadaşlarımın da parası olan 10 bin euro, çek, kredi kartları ve pasaportlarımız vardı. Sabah kafeye geri geldiğimde işletme sahibi cüzdanımı bana geri verdi. Allah'tan doğru dürüst insanlar var. Bu krizde böyle insanlar pek bulunmaz. En içten duygularımla teşekkür ediyorum" dedi.

Parayı bulan kafe işletmecisi Ömer Yıldırım da cüzdanın kime ait olduğunu bilmediğini ancak sahibinin mutlaka geri geleceğini tahmin ettiğini belirterek, "Arkadaşlar kalabalık olarak bizim Denizkızı Kafe'ye geldi. Oturup çay içtiler. Birkaç saat sonra kalkıp gittiler. Kendilerini bu bölgede ilk defa görmüştüm. Onlar kalktıktan sonra masada bir cüzdan gördüm. Cüzdanın içerisine baktığımda para doluydu. Ben de cüzdanı iş yerimdeki kasama koydum. Kendimce geri geleceklerini biliyordum. Sabah arkadaşlar gelince cüzdanlarını geri verdim. Önemli olan insanlık. Para el kiri" diye konuştu.

Jana Q, Felicia Linek ve Christopher Bungalski ise, böyle insanların yer yüzünde yok denecek kadar az olduğunu, Türk insanlarının sıcakkanlı olduklarını bildiklerini, tekrar bu sıcaklığı gördükleri için mutlu olduklarını ifade etti.

10 BİN EURO BULDU, SAHİBİNE VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 13:15:10
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 13:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?