5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kahramanlı güven tazeledi.

TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nda mücadele eden Mersin İdmanyurdu'nda bugün yapılan olağan genel kurulda Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı güven tazeledi. Tek listeyle gidilen genel kurulda 601 üyeden sadece 170'i oy kullandı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurula Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hikmet Bulak, Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı ve çok sayıda delege katıldı. Divan Başkanlığı'nı Salih Baysal'ın yaptığı genel kurul saygı duruşu ve ardından da İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Hüseyin Aksoy, genel kurulda yaptığı konuşmada, Mersin İdmanyurdu'nun kent adına oldukça önemli olduğunu belirterek, kentte yaşayan herkesin Kırmızı-lacivertli ekibe sahip çıkıp, desteklemesi gerektiğini söyledi. Vali Aksoy, sadece belirli kurum ya da kişilerin insiyatifine bırakılan bir takımdan başarı beklenemeyeceğini belirterek, özellikle son süreçte Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in takıma sahip çıkılması noktasında oldukça önemli çalışma ve katkıları olduğunu hatırlattı. Mersin İdmanyurdu'na herkesin imkanları ölçüsünde katkı sunması gerektiğini, bu amaçla Valilik olarak bir yardım kampanyası başlattıklarını kaydeden Vali Aksoy, ancak arzu edilen yardımları alamadıklarını ve kampayla birlikte bugüne kadar 42 bin 796 TL toplandığı bilgisini verdi. Kampayaya kimlerin katıldığı ve ne kadar yardımda bulunduğuna yönelik bilgilerin de valiliğin resmi internet sitesinden ilan edildiğine dikkat çeken Vali Aksoy, kampanyada istenilen hedefe ulaşılamaması nedeniyle etkinliğin 3 ay daha uzatıldığını, amaçlarının kulübe bir spor tesisi kazandırılması olduğunu kaydetti.

Tesis konusunda arsa tahsisi ve proje hazırlığı gibi konularda son aşamaya gelindiğini belirten Vali Aksoy, "Tüm bu çalışmalar da tamamlandıktan sonra Mersin İdmanyurdu'na yakışan bir tesisi kente kazandıracağız. Bu projeyi biz destekliyoruz ve önümüzdeki dönemde Mersinliler olarak projeyi hayata geçirme noktasında çaba sarf edeceğiz" dedi. Herkesin eleştiriye açık olması gerektiğinin altını çizen Aksoy, yapılan bazı eleştirilerin dikkate değer olduğunu, ama bazı eleştirilerin sadece eleştirmek için yapıldığını ve takıma da hiçbir katkısı olmadığını dile getirdi.
Türkiye'de olmayan bir uygulamayı ilk defa Mersin'de hayata geçirdiklerini belirten Vali Aksoy, Mersin İdmanyurdu'nun hesaplarını Mersin Valiliği bünyesinde oluşturulan 3 kişilik bir komisyon tarafından incelendiğini söyledi. Aksoy, her kuruşun hesabının yapıldığını, nereye ve ne kadarlık bir ödeme yapıldığının takip edildiğini vurgulayarak, "Kulübe yardımda bulunan bir kişinin; 'Acaba bu para nereye gidiyor?' sorusu bundan sonra kafalarda olmayacak. Bu konuyu ciddiyetle takip ediyoruz. Kimi masrafları kısabilir miyiz diye yönetimle bazı görüşmelerimiz de oluyor" dedi.

Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı da, yönetim olarak 'şampiyonluk' parolasıyla yola çıktıklarını ifade ederek, bu konuda belirlenen hedefe ulaşma noktasında önemli aşamalar kat ettiklerini söyledi. Kırmızı-lacivertli ekibin Süper Lig'de mücadele etmesini istediğini belirten Kahramanlı, Mersin'in ve kent insanının da bunu hak ettiğini, Mersin futbolunun geleceği açısından da bunu başarmak zorunda olduklarını söyledi. Kulübün kendisine ait bir antrenman tesisinin olmamasının büyük sıkıntı yarattığını ifade eden Kahramanlı, sezon sonuna kadar da bu sorunu aşmak istediklerini, temeli atılıp açılışı gerçekleştirilecek tesisin de herkesin başarısı olacağını savundu. Kahramanlı, "Bundan sonraki ilk hedefimiz, Bank Asya 1. Ligi'ne yükselmesi ve burada da şampiyon olmasıdır. Mersin'e yakışan da budur. Mersin'in özlediği, hasret duyduğu Süper Lig'e yükselmek ve kenti orada temsil etmek ana hedefimiz. İnşallah bunu da başaracağız. Mersinlilere inancım tam. Bu hedefi gerçekleştirmek için de; aramızda bulunan veya bulunmayan tüm Mersinlilerin desteğine ihtiyacımız var" dedi.

Konuşmaların ardından denetim ve faaliyet raporları okunarak oybirliğiyle kabul edildi. Kongrede aynı zamanda tüzük değişikliğine de gidildi. Buna göre yönetim kurulu 12 kişiden 15 kişiye yükseltilirken, üyelik başlangıcının da 500 TL, üye aidatlarının da 50 TL olması kararlaştırıldı. Dilek ve temenniler bölümünde yapılan konuşmalardaysa; kulüp harcamalarının belirli periyotlarda kamuoyuna açıklanması ya da kulübün resmi internet sitesinde yer alması istendi. Bunun yanında Mersin İdmanyurdu'nun oynayacağı resmi karşılaşmalar öncesinde de Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Nevit Kodallı tarafından hazırlanan; 'Mersin İdmanyurdu Marşı'nın seslendirilmesi talebi gündeme getirildi.

Kongrenin son bölümünde ise başkanlık seçimine geçildi. Toplam 601 üyesi olan Mersin İdmanyurdu'nda sadece 170 üyenin oy kullandığı belirtildi. Ali Kahramanlı başkanlığındaki yönetim kurulunda şu isimler yer alıyor:

"Senan İdin, Mustafa Ağaoğlu, Şerafettin Kadoğlu, Beşir Acar, Orhan Özdemir, Ayhan Erdem, Ali Şükrü Okur, Mehmet Işık, Ali Sönmez, Aydın Satıcı, Murat Altındere, Abdulkadir Yardım, Ramazan Bulut ve Hamit Azaz"

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 15:46:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?