4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kahvehaneler kıraathane oluyor

Mersin'in Erdemli ilçesinde bir grup öğrenci, hazırladıkları mini kütüphaneleri, iki kahvehaneye hediye etti.

 
Akdeniz İlköğretim Okulu Kütüphane Kulübü öğrencileri "Kahvehaneler Kıraathanelere Dönüşüyor" projesi kapsamında velilerden ve öğrencilerden topladıkları 200 kitaptan oluşan 2 mini kütüphaneyi, iki kahvehaneye hediye etti.
Öğrencilerin hazırladıkları proje ile ilgili bilgi veren Okul Müdür Yardımcısı Ömer Göküş, okulun Kütüphanecilik Kulübü üyesi öğrenciler tarafından toplum hizmeti kapsamında, Okul Aile Birliği'nin de katkılarıyla "Kahvehaneler Kıraathanelere Dönüşüyor" çalışmasının başlatıldığını belirterek, "Öğrencilerimiz çalışmalarıyla örnek olabilecek düzeyde bir toplum hizmeti ortaya koydular. Güzel bir çalışma yaptılar. Kitap okunması konusunda insanlarımızdan en az öğrencilerimiz kadar ilgi bekliyoruz" dedi.


Kütüphanecilik kulübü öğrencisi Büşra Ateş ise, amaçlarının insanların kahvehanelerde boş zamanlarında oyun oynamak yerine kültür düzeylerini arttırılarak, kitap okuma oranın yükseltilmesi olduğunu söyledi.
Mini Kütüphanelerin kahvehane içinde yerlerinin belirlenmesinin ardından öğrenciler tarafından kahvehane sahiplerine birerde "Nutuk" hediye edildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 18:29:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?