4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kahverengi domates üretti

ERDEMLİ'DE KAHVERENGİ DOMATES ÜRETİMİ

Mersin'in Erdemli ilçesinde bir domates üreticisi ‘Akdeniz domatesi” olarak bilinen kahverengi domates üretti.

İlk kez İspanya’da daha sonra Hollanda'da üretilen domatesi Türkiye’de de ilgi ile karşılandığını belirten üretici Hamza Güven, “15 yıldır Kırmızı domates üretiyorum. Bu ürün herkesçe bilinir ancak yeni ürünleri, dünyadaki değişmeleri ve gelişmeleri takip etmek artık üreticiler içinde mecburi. Talebe göre üretmeliyiz ki ürettiğimizi satabilelim. Bende gelişmelere ayak uydurabilmek adına seramın 200 metrekarelik kısmında kahverengi domates yetiştirdim” dedi.

Henüz deneme amaçlı dikim yaptığını diğer üreticilerinde bu ürüne yönelmesiyle ticari üretime geçmek istediğini ifade eden Güven, “Bu ürün domatesimizi ihraç ettiğimiz Rusya pazarında bile çok yeni. Hollanda, İngiltere ve Almanya tarafından biraz daha fazla kabul görüyor.Gerek tadı ve gerekse aroması ile gelecekte aranan bir ürün olacağından hiç şüphem yok. Kırmızı domatesi göre 2 katından daha iyi bir fiyata satılabiliyor” diye konuştu.

Domates üreticisi Güven, yetiştirdiği domatesi Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun ve Ziraat odası başkanı Adnan Dölek’in beğenisine sundu.

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, yöre üreticisinin yeni çeşitlerle tüketiciye farklı lezzetleri sunma çabasında bulunduğunu, bunun sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti.

Geleneksel ürünlerin dışında çeşitliliğe gidilmesinin üreticinin cebine olumlu yansımalarının görüleceğini dikkat çeken Özefe, “Erdemlili üreticilerimiz yeni türleri yetiştirmeye başladı. Alternatif ürün her zaman kazandırıyor. Üreticimizi dünyayı takip ettiği yenilikçi olduğu için kutluyorum. Kahverengi domatesin tadının daha lezzetli olduğunu düşünüyorum” dedi.

ERDEMLİ'DE KAHVERENGİ DOMATES ÜRETİMİ
ERDEMLİ'DE KAHVERENGİ DOMATES ÜRETİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2010 Salı 09:45:02
Güncelleme :15 Haziran 2010 Salı 10:18:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?