3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Kalaşnikoflu saldırıya 5 tutuklama

Mersin'in Tarsus ilçesinde bir kahvehaneyi kalaşnikof marka otomatik tüfekle tarayarak 2 kişiyi öldürdükleri 6 kişiyi de yaraladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Geçen pazar günü Bağlar Mahallesi'ndeki bir kahvehaneye düzenledikleri saldırıdan sonra kaçan kişiler, Adana'nın Pozantı ilçesine bağlı Akçatekir beldesinde düzenlenen operasyonla yakalandı.

Zanlılarla birlikte 1 adet kaleşnikof marka otomatik tüfek, 1 adet Glock marka silah, 1 adet 14'lü tabanca, 1 adet Astra marka silah ve olayda kullanılan otomobil ele geçirildi.

Gözaltına alınan H.T. (28), U.K. (32), A.T. (26), A.U. (25) ve E.Y. (24) Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarının ardından geniş güvenlik önlemleri arasında adliyeye getirildi. Atatürk Caddesi üzerindeki adliye çevresinde de tedbir alınırken, adliyeye çıkan tüm yollar trafik kapatıldı. Akşam saat 20.00 sıralarında adliyeye getirilen 5 zanlının sorgusu gece geç saatlere kadar sürdü.

Çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanan zanlılar, özel hareket birliğine ait zırhlı araçla cezaevine götürüldü. Pazar günü Bağlar Mahallesi, Kaleburcu Yolu üzerinde bir kahvehanenin kalaşnikof marka otomatik tüfekle taranması sonucu Savaş Verdi (25) ile Serdar Altun (36) hayatını kaybetmiş, Cumali Günay, Mustafa Yılmaz, Musa Gün, İsmail Sağın, Barış Verdi ve Kadir Avcı da yaralanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 11:13:44
Güncelleme :18 Eylül 2008 Perşembe 11:18:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?