2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Kaldırım işgaline geçit yok

Mersin'in Silifke İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezindeki esnafı kaldırım işgali yapmamaları hususunda uyardı.

Özellikle Göksu Mahallesi Atatürk Bulvarı Atatürk Anıtı çevresi ile Saray Mahallesi İnönü ve Menderes bulvarları üzerinde bulunan esnafa kaldırım işgali yapmamaları hususunda uyarılarda bulunan zabıta ekipleri, kaldırımların yaya trafiğine ait olduğunu ifade ettiler.

Silifke Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Taşer, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bugün yapmış olduğumuz çalışmamızda bulvarlar üzerinde bulunan ve kaldırım işgali yapan esnafa uyarılarda bulunduk. Kaldırım işgali yapan esnafı uyardık, kurallara uymayan esnafa da süre verdik. Şayet bu uyarıları dikkate almayanlar olursa bunlar hakkında da yasal işlem başlatacağız. Kaldırımların tamamen yayalara ait olduğunu ve onların hakkı olduğunu belirtmek istiyoruz" dedi.

Modern kaldırımların sadece insanlar için yapıldığına işaret eden Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel de, kaldırım işgalinin çirkin görüntü oluşturduğunu ve buna müsaade etmeyeceklerini belirtti. Öngel, "Yayaların geçiş hakkı olan kaldırımlar zaman zaman esnaf tarafından konulan malzemelerle kapatılıyor. Bu durum şikayet konusu oluyor. Zabıta, şartnamesindeki kurallar doğrultusunda gereken çalışmayı yapıyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2008 Pazartesi 13:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?