4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kaldırım işgaline geçit yok

AKDENİZ'DE KALDIRIM İŞGALİNE GEÇİT YOK

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bölgede kaldırım işgalinin önüne geçilmesi noktasında başlatmış olduğu denetimleri sıklaştırdı.

Yapılan çalışmalara bağlı olarak özellikle kent merkezinde seyyar satıcılarla işletme sahipleri tarafından kaldırımların işgal edilmesine izin verilmezken, bu duruma uymayan işletmeler hakkında da yasal işlem uygulandığı bildirildi. Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, seyyar tezgahlardaki ürünlerin satışına da müsaade etmezken, haklarında 'Kabahatler Kanunu' kapsamında işlem yapılan seyyar satıcıların cezalarını ödemeleri halinde ürünleri geri iade edilirken, gerekli ödemeyi yapmayanların ürünlerininse beklemesi süresinin dolmasının ardından hayır kurumlarına bağışlandığı kaydedildi.

Başta Hastane Caddesi ve Zeytinlibahçe olmak üzere İstiklal, Silifke, Çakmak ve Mehmet Akif Ersoy caddelerinde gerçekleştirilen denetimlerdeyse; kaldırımlara ürünlerini teşhir amacıyla koyan veya araç trafiğini olumsuz etki edecek şekilde yollara kasa ve duba gibi malzeme bırakan esnafın da uyarıldığının altı çizildi. Bir önceki denetimlerde de aynı uyarıda bulunan esnafın, kaldırım ve yol işgalini sürdürmeleri halinde de 'Zabıta Tembihnamesi'nin ilgili maddelerine göre para cezası uygulandığını belirtildi. Zabıta ekipleri, ana caddelerin yanı sıra cami, okul ve hastane gibi kamu binalarının etrafında konuşlanmış satıcıların malları müsadere altına alındığı bildirildi.

Kaldırım işgaliyle ilgili olarak Zabıta Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaları değerlendiren Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, çarşı merkezinde suiistimallere izin verilmeyeceğini vurguladı. '14 Şubat Sevgililer Günü' öncesinde çığırtkanlık, seyyar satıcılık ve işgallerin arttığına dikkat çeken Türk, "Ancak ekiplerimiz çarşı merkezindeki cadde, sokak ve kamu binaları çevresinde oluşan bu olumsuz görüntüye anında müdahale ediyor. Bizim için önemli olan Mersin'in her bölgesinden ilçemize gelen halkımızın rahat ve huzurlu bir ortamda alışveriş yapmalarıdır. Bu nedenle çarşı merkezinde yaşanabilecek olumsuzluklara hassasiyetle yaklaşıyoruz" dedi.

AKDENİZ'DE KALDIRIM İŞGALİNE GEÇİT YOK
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 15:11:04
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 18:05:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?