4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kaldırım işgaline izin yok

TARSUS ZABITASI, KALDIRIM İŞGALİNE İZİN VERMİYOR

Mersin’in Tarsus ilçesinde zabıta müdürlüğü ekipleri yaya trafiğini rahatlatıcı nitelikte çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Kaldırım işgalini önlemek amacıyla zabıta ekipleri tarafından ‘Kaldırım Temizleme Uygulaması’ yapıldığını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, vatandaşların kaldırımları rahat kullanması için çalışmaların devam edeceğini söyledi. Kocamaz, "Son günlerde Zabıta Müdürlüğümüze gelen yoğun şikâyetler üzerine, kaldırım işgalleri ve at arabası şikâyetlerini değerlendirilmek üzere Zabıta ekiplerimizce, vatandaşlarımızın daha rahat hareket etmesi ve yayaların kullandığı kaldırımların temiz olması açısından denetimler yapıldı. İlçemiz Ali Menteşoğlu, Abdi İpekçi, Adana, Mersin ve Atatürk caddesi ile Yarenlik alanda kaldırım işgalleri ile ilgili çalışmalar yapılmış olup, kaldırımı işgal eden esnaflara Belediye Zabıta Tembihnamesinin 39. Maddesi hükümleri hatırlatılarak kaldırım üzerindeki sergi amaçlı malları kaldırıldı" dedi.

Şehir içinde at arabasıyla taşımacılık yapanlara izin verilmediğini vurgulayan Başkan Kocamaz, yasak olduğu halde at arabası taşımacılığı yapan ve faaliyetine devam eden şahıslarında at arabaları müsadere edilerek Belediye tesislerinde imhasının yapıldığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2010 Çarşamba 12:18:03
Güncelleme :27 Ekim 2010 Çarşamba 18:20:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?