5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kalkınma kurulu Mersin’de toplandı

KALKINMA KURULU MERSİN’DE TOPLANDI

Adana ve Mersin’i kapsayan Çukurova Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu toplantısı Mersin’de yapıldı. Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, hedeflerinin Adana ve Mersin’i bölgesel güçbirliği iyi daha iyi noktalara getirmek olduğunu ifade ederken Kalkınma Kurulu Başkanı Süleyman Onatça ise günümüzde şehirlerin değil bölgelerin markalaşmasının gündemde olduğunu belirterek Çukurova Kalkınma Ajansı’nın bölge için bir şans olduğunu vurguladı.

Mersin Sanayi ve Ticaret Odası Toplantı Salonunda yapılan Kalkınma Kurulu toplantısının açılışında konuşan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, ilk kurulan iki kalkınma ajansından biri olan Çukurova Kalkınma Ajansı’nın 2008 yılı mali kaynak programı çerçevesinde hazırlanan bazı projelere destek verdiğini hatırlatarak 2009 ve 2010 yılları için çalışmaların da devam ettiğini söyledi.

Bölgesel kalkınmayı sağlama, bölgenin yatırım imkanlarını yerli ve yabancı yatırımcıya tanıtmanın kalkınma ajanslarının en önemli görevi olduğunu tekrarlayan Vali Aksoy, “Bu kapsamda Çukurova’yı yabancı yatırımcıya tanıtacak 7 dakikalık bir İngilizce tanıtım filmi hazırladık. Bölgenin imkanlarını yabancı ülkelerdeki temsilcilikler aracılığıyla işadamlarına göstereceğiz. Yatırım destek ofisleri de sırayla hizmete girecek. Bu ofisler yatırımcıya yol gösterirken, bürokrasiye girmeden bazı işlerin kısa sürede yerine getirilmesini sağlayacak. Önümüzdeki süreçte yatırım olanakları nelerdir bunları yerli ve yabancı yatırımcıya somut bir şekilde göstereceğiz. Kalkınma ajansının hedefi Adana ve Mersin’in bölgesel güçbirliği içinde daha iyi noktaya gelmesini sağlamaktır. Kalkınma kurulunun düşünce ve önerileri yönetim kuruluna karar alırken ışık tutacaktır” dedi.

 "BÖLGESEL MARKALAŞALIM"

Çukurova Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Süleyman Onatça da ajansın çok zorlu bir süreçten sonra faaliyete geçtiğini ve uzun süre adli makamlara yapılan itirazlar sebebiyle çalışamadığını ifade etti.

Adana ve Mersin’i kapsayan Çukurova Kalkınma Ajansı ile İzmir’de kurulan ajansın çalışmalarının diğerleri tarafından örnek alınacağını hatırlatan Onatça, “Bizim ciddi bir sorumluluğumuz var. Başarılı olamaz, üzerimize düşeni yapamazsak Türkiye’ye kötü bir model oluruz. Ancak uzman kadromuz çok daha iyi işler yapacak kapasiteye sahip. Adana ve Mersin bölgesi diğer bölgelere göre önemli avantajlara sahip. Bu bölge sadece birkaç sektörde büyümeyecek. Tarımı, turizmi, ticareti, sanayisi, hizmet sektörleriyle Çukurova Türkiye’nin yıldızı olmaya aday. Adana ve Mersin birlikteliğini önce zihinlerimizde oluşturmalıyız. Bunu başaramazsak oluşturulan yapıların hepsi havada kalır. Kimse tek başına Adana veya Mersin öne çıksın diyemez. Yakın geçmişte şehirlerin markalaşması konuşuluyordu. Şimdi bölgelerin markalaşması gündemde. Çukurova Kalkınma Ajansı ile Adana ve Mersin bir adım öne çıkmış oldu.”diye konuştu.

Onatça, Adana ile Mersin arasındaki havaalanı tartışmasının da yersiz olduğunu ifade ederek, Mersin’e yeni bir havaalanı yapılırken Adana’nın mevcut havaalanının da kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini dile getirdi.

Toplantıda Çukurova Kalkınma Ajansı’nın son 6 ayda yaptığı çalışmalar değerlendirilerek uzmanlar tarafından yapılacak bölge planı hakkında kalkınma kurulu üyelerine bilgi verildi. Kalkınma kurulunun üyeleri de farklı konulardaki görüş ve önerilerini dile getirerek bölgesel kalkınmanın önemine değindi.

Toplantıya, Adana Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş, Mersin Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veysel Parlak, oda başkanları, kaymakamlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.

KALKINMA KURULU MERSİN’DE TOPLANDI
KALKINMA KURULU MERSİN’DE TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 16:18:01
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 16:30:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?