4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kamu çalışanları 'grev'e hazırlanıyor

KAMU ÇALIŞANLARI 'GREV'E HAZIRLANIYOR

Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de memurlar, güvenceli istihdam, toplu sözleşme ve grev hakkı gibi talepler için 26 Mayıs'ta greve çıkacak.

Mersin Defterdarlığı Hizmet Binası önünde bir araya gelen sendika üyesi kamu çalışanları, burada ortak bir açıklama yaparak talep ve isteklerini bir kez daha dile getirdi. Grup adına konuşan KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Yusuf Kaya, özellikle son yıllarda Türkiye'de yaşanan iş kazalarının; iş güvenliğinin olmadığını, kar hırsının binlerce çalışanın hayatına mal olduğunu ortaya koyduğunu savundu. Son olarak Zonguldak'ta bir maden ocağında yaşanan ve 30 işçinin göçük altında kalarak hayatını kaybettiği olaya dikkat çeken Kaya, iş kazalarının önüne geçilmesi, çalışma ortamındaki risklerin ortadan kaldırılmasının bir zorunluluk olduğunu vurguladı.

Kamu emekçileri olarak; grevli ve toplu sözleşmeli sendika hakkı, sağlıkta katılım ve katkı paylarından vazgeçilmesi, performansa dayalı çalışma düzenine karşı çıkılması, kuralsız ve güvencesiz istihdam biçimlerine karşı 26 Mayıs Çarşamba günü Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de greve çıkacaklarını açıklayan Yusuf Kaya, bu noktada da insanca yaşanabilecek bir ücret, iş sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınarak, yasal güvenceye kavuşturulması taleplerini bir kez daha dile getirerek, her türlü ücret adaletsizliğine karşı duruş sergileyeceklerini söyledi. Yapılan ortak açıklamanın ardından sendika üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

KAMU ÇALIŞANLARI 'GREV'E HAZIRLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 16:15:00
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 16:46:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?