4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kamu çalışanlarından 'grev' çağrısı

KAMU ÇALIŞANLARINDAN 'GREV' ÇAĞRISI

Mersin'de bir grup kamu çalışanı eylem yaparak, 'grev ve toplu sözleşme hakkı'nın yanında en düşük memur maaşının bin 650 TL olması talebinde bulundu, söz konusu taleplerin dışındaki bir mutabakat metnine de imza atılmamasını istedi. Çalışanlar, diğer konfederasyonlara da, "Üretimden gelen gücümüzü kullanalım" çağrısında bulundu.

Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde bir araya gelen KESK Mersin Şubeler Platformu'na üye bir grup kamu çalışanı, 'Kölelik düzeni değil, grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkı istiyoruz' yazılı bir pankart açarak hükümet aleyhine sloganlar attı. Burada platform adına konuşan SES Örgütlenme Sekreteri Gülsüm Yaşar, her yıl olduğu gibi bu yıl da yapılan görüşmelerde 'toplu sözleşme' haklarının yok sayıldığını, sendikal haklar pazarlık konusu haline getirilerek

uluslararası sözleşmelerin gereğinin yerine getirilmediğini öne sürdü.

Toplu görüşmelerde direten ve hükümet kadar söz konusu oyunun bir parçası olan konfederasyonların emekçilerin tarihinde kötü bir sayfadan ibaret kalacağının altını çizen Yaşar, Bakan Hayati Yazıcı tarafından kamuoyuna yapılan açıklamaların da gerçeği yansıtmadığını, buradaki amacınsa toplu görüşmelerde diğer konfederasyonların imza atmasının kolaylaştırılması olduğunu iddia etti.

Yaşar, "KESK'in talepleri, emekçilerin gerçeğini yansıtmaktadır. Hükümet, bu yıl da emekçilerin önüne aynı yemeği ısıtıp koymuştur. Bizler, ücret artışlarında enflasyona dayalı hesaplamayı, yüzdelik artışları kabul etmiyoruz. Emekçiler için en az bin 650 TL temel ücret talep ediyoruz. Bakan talebimizin yüzde 40 ücret artışına tekabül ettiğini ve bunun kaynağını da bulmamızı istiyor. Kaynak barıştır. Askeri harcamalardan kısacaksınız, sermaye gelirlerini vergilendireceksiniz, bütçe hazırlanırken yüzünüzü

küresel sermayeye değil, halka çevireceksiniz" dedi.

Hükümetle yapılan toplu görüşmelere katılan konfederasyonlara da çağrıda bulunan Gülsüm Yaşar, dile getirmiş oldukları taleplerin altında bir mutabakat metninin altına imza atılmaması uyarısında bulundu. Yaşar, "Gelin taleplerimizi elde etmek için hep birlikte hizmet üretiminden gelen gücümüzü kullanalım ve greve gidelim" diye konuştu. Yapılan ortak açıklamanın ardından, grup olaysız bir şekilde dağıldı.

KAMU ÇALIŞANLARINDAN 'GREV' ÇAĞRISI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2010 Cumartesi 16:18:05
Güncelleme :28 Ağustos 2010 Cumartesi 16:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?