4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

KAMU-SEN'den Ak Parti'ye çelenk

Hükümetin kamu çalışanlarına verdiği zam oranını beğenmeyen Türkiye Kamu-Sen üyeleri, AK Parti Mersin İl Başkanlığı'na siyah çelenk bırakarak, hükümeti istifaya çağırdı. 

Öğlen saatlerinde, Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Temsilciği önünde biraraya gelen yaklaşık 40 kamu çalışanı, ellerinde Türk bayrakları ve hükümeti protesto eden dövizlerle AK Parti İl Başkanlığı'na yürüdü. Ellerinde siyah çelenkle yol boyunca sloganlar atarak parti binasına gelen kamu çalışanları, hükümeti istifaya çağırdı. Burada bir açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi Ümit Turhan, AK Parti Hükümeti'nin, IMF'in tarafında saf tuttuğunu ileri sürerek, "Hükümetin bu samimiyetsizliğini ve tutumunu kınıyoruz" dedi. 

AK Parti iktidara geldiğinde umutlandıklarını, ancak geçen süreçte siyaset yapmakla suçlandıklarını ifade eden Turhan, Kamu-Sen olarak 4 yılda ilk defa AK Parti kapısı önünde eylem yaptıklarını vurguladı. Geçen 4 yılda her şeyin daha da kötüye gittiğini öne süren Turhan, hükümete seslenerek, "Şunu bilmelisiniz ki sosyal tarafı olmayan, rantiyeciyi, faizciyi ve küresel güçleri memnun etmekten başka bir amaç gütmeyen politikalarınız, artık toplumumuzu patlama noktasına getirmiştir" diye konuştu. 

Turhan, AK Parti'nin, "Memurlar aslında zengin", "Açlıktan ölen memur mu var?" gibi açıklamalarla komik duruma düştüğünü ve itibarını her geçen gün biraz daha yitirdiğini iddia etti. 

Sonuna kadar mücadele etmeye kararlı olduklarının altını çizen Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi Ümit Turhan, mücadelelerini üretimden gelen güçlerini de kullanarak her zeminde sürdüreceklerini kaydetti. Açıklamanın ardından sendika yöneticileri, çevik kuvvet polisinin önlem aldığı AK Parti İl Başkanlığı'na siyah çelenk bıraktı.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2006 Çarşamba 14:10:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?