3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Kamyonda yaşayan aileye sahip çıkıldı

Mersin'de kaldıkları prefabrik evden çıkarıldıktan sonra 2.5 yaşındaki kızlarıyla birlikte 4 aydır kamyonet kasasında yaşam mücadelesi veren aileye, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) sahip çıktı.

SHÇEK İl Müdürü Azmi Gülşen, aileye normal şartlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için yardım yapılacağını söyledi.

Mersin'in merkez Yenişehir ilçesi sınırları içerisindeki Muğdat Camii önünde bulunan yeşil alana park ettikleri babadan kalma kamyonetin içerisinde 4 aydır sefil bir hayat süren Samanezen ailesinin dramını, gazetelerde yayınlanan haberden öğrenen SHÇEK İl Müdürü Azmi Gülşen, beraberinde sosyal hizmet uzmanlarıyla birlikte aileyi ziyaret etti.

2.5 yaşındaki kızları Müzeyyen ile oldukça sağlıksız bir ortamda yaşamlarını sürdüren Nurcan ve İrfan Samanezen çifti ile görüşen Azmi Gülşen, ailenin bu şartlar altında yaşamlarını sürdürmesinin mümkün olmadığını söyledi. Baba İrfan Samanezen'den içinde bulundukları durum hakkında bilgi alan Gülşen, çocuğu olan bir ailenin bu koşullar altında yaşamasının uygun olmadığını belirtti.

Aileye bir hafta içerisinde normal şartlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için geçici olarak yardımda bulunulacağını ifade eden Gülşen, "Ailenin yaşadığı ortam hiç de sağlıklı değil. Mahremiyeti yok, suyu yok, banyosu yok. Böyle bir durumda yaşamaları mümkün değil. Tabi bu iş sadece Sosyal Hizmetler Kurumu'nun sorunu olmamalı. Yardımseverlerin de bu tip aileleri yardım etmesi gerekir. Şu andan itibaren Mersin'deki insanların sosyal sorumluluklarını yerine getirmesi gerekir" dedi.
Gülşen'e teşekkür eden İrfan Samanezen, ev kirasını ödeyemedikleri için evden çıkarıldıklarını belirterek, iş bulamadığı için de çalışamadığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 16:48:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?