5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kan bağışında bulunanlara ödül!

Türkiye Kızılay Derneği Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem, bugün gelinen noktada Türkiye'de 1.8 milyon ünite kana ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, söz konusu ihtiyacın da düzenli, güvenli ve gönüllü kan bağışçılarıyla temin edilmesinin hedeflendiğini söyledi.

ABO Kan Grubu Sistemi'ni bulan Karl Landsteiner'in doğum günü olan 14 Haziran'ın; tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de 'Gönüllü Kan Bağışçıları Günü' olarak kutlandığını hatırlatan Necmi Erdem, bu kapsamda da ülke genelinde çeşitli kutlama etkinlikleri düzenlendiği bilgisini verdi.

Bu yıl ki kutlamaların ana temasının 'Yüzde 100 Gönüllü Kan Bağışı' olduğu bilgisini de veren Erdem, bu kapsamda da çeşitli afiş ve posta pulu tasarlandığını anlattı. Erdem, kutlamalarla birlikte 45 ve üzerinde kan bağışında bulunan 154 kişiye plaket, 35 ve üzeri kan bağışında bulunan 467 kişiye altın madalya, 25 ve üzeri kan bağışında bulunan 749 kişiye gümüş madalya, 10 ve üzeri kan bağışında bulunan toplam 3 bin 650 kişiye de bronz madalya verileceğini kaydetti.
Tüm bunlarla birlikte Türkiye genelinde 5 bin 20 gönüllü ve düzenli kan bağışçısına düzenlenecek törenle madalya ve plaketleri takdim edileceğini vurgulayan Erdem, hafta boyunca da çeşitli etkinlikler gerçekleştirileceğine işaret etti. Necmi Erdem, "Türk Kızılayı ülkenin kan ihtiyacı olan yaklaşık 1.8 milyon ünitenin tamamının düzenli, güvenli ve gönüllü kan bağışçılarından temin edilmesini hedefliyor. Türk Kızılayı 55 ildeki 59 kan alma birimi bu hedefe ulaşılması yönünde çaba harcıyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 15:00:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?