3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Kan şekeri taramasına yoğun ilgi

Mersin'de 'Dünya Diabet Günü' etkinlikleri kapsamında ücretsiz kan şekeri taraması gerçekleştirildi.

Çukurova Bölgesi'nin tek diabet hastanesi olarak öne çıkan Türk Diabet Cemiyeti Mersin Diabet Hastanesi tarafından gerçekleştirilen tarama etkinliğine yoğun ilgi gösterildi. Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde kurulan stantta hem Mersinlilere diabetle ilgili bilgiler verildi hem de kan şekeri testi uygulaması yapıldı.

Söz konusu etkinlikle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Mersin Diabet Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Uyar, organizasyonun 'Dünya Diabet Günü' etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildiğini belirtti.

Diabet hakkında bilgiler de veren Uyar, diyabetin; pankreasın yetersiz veya hiç insülin üretmemesiyle karakterize, şeker yüksekliğiyle seyreden bir hastalık olduğuna dikkat çekerek, "İnsülin, şekerin enerji olarak kullanılabilmesi için hücreye girmesini sağlamakta gerekli bir hormondur. İnsülin miktarının veya etkinliğinin azalmasına bağlı olarak kan şekeri yükselir. Bu durum uzun dönemde birçok doku ve organlarda hasara yol açar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 12:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?